RTV Utrecht lanceert nieuwe website en app

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Online media steeds vaker via mobiele devices:
RTV Utrecht lanceert nieuwe website en app
Met een nieuwe website en app wil RTV Utrecht beter aansluiten bij het hedendaagse surfgedrag van het Utrechtse publiek. Steeds meer mensen kijken online naar verhalen via hun mobiele telefoon in plaats van een groot scherm. Samen met andere regionale omroepen is daarom gewerkt aan het optimaliseren van de web-omgeving voor mobiele gebruikers. Het nieuwe regionale platform is overigens voor alle soorten gebruikers geschikt: Iphones, Android telefoons, tablets én computers.
‘De meeste online bezoekers van RTV Utrecht bekijken onze verhalen op een mobiele telefoon en dat stelt nieuwe eisen aan de manier waarop we onze websites inrichten en vormgeven’, verklaart William Valkenburg, Mediadirecteur van RTV Utrecht. ‘We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij die behoefte. Met de lancering van dit nieuwe platform zetten we een eerste belangrijke stap, maar zeker niet de laatste. We blijven de online omgeving verder verbeteren’.
Wat is er nieuw?
Met de nieuwe web en app hebben we meer mogelijkheden om alle content die RTV Utrecht maakt aan het publiek te laten zien. Op de voorpagina vind je altijd het belangrijkste nieuws uit de provincie Utrecht. Naarmate je naar onderen beweegt, lichten we bijzondere, mooie of nuttige verhalen, podcast of radio- en televisieprogramma's uit.
Ben je een fanatieke nieuwsjager en ben je graag snel op de hoogte van actueel nieuws? Het nieuws, met ruimte voor gepersonaliseerde berichten, heeft een geheel eigen pagina gekregen, daar vind je overzichtelijk het laatste en belangrijkste nieuws op een rij.
Verder kan je in de app zoeken op nieuws, en kan je de lettergrootte meteen aanpassen in een artikel. Direct het weer zien, de files of een tip naar de redactie sturen kan allemaal met de icoontjes boven in beeld.
Radio, tv en uitzending gemist op één plek
Met de knop TV & Radio vind je alles op één plek. Je kijkt er meteen live naar de uitzending en ziet wat er straks komt.
Een uitzending gemist? Of wil je gewoon kijken waar en wanneer het jou uitkomt! Klik op UNieuws, Van Rossem Vertelt of Mijn Mooiste Plek en je ziet niet alleen de laatste aflevering, maar ook alle eerder uitgezonden afleveringen van dat programma.
De app download je in de App Store of in de Google Play Store.
Wil je het nieuwe platform op je desktop bekijken ga dan naar www.rtvutrecht.nl
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.