Stage lopen bij RTV Utrecht?

© RTV Utrecht
RTV Utrecht is de omroep voor de provincie en voor de stad Utrecht en brengt nieuws, achtergronden en informatie uit en over Utrecht. Ben jij betrokken bij de regio Utrecht en op zoek naar een journalistieke stageplek? Dan is een stage bij RTV Utrecht misschien iets voor jou!
Er is plek voor stagiaires op de volgende redacties:

Bureauredactie

Je bent als bureauredacteur een echte duizendpoot. Je bereidt reportages, interviews en berichten voor radio / tv / online / socials voor. Je gaat op zoek naar interessante onderwerpen, houdt nieuwsontwikkelingen in de gaten, raadpleegt bronnen en contactpersonen, doet research, verzamelt relevante informatie voor een presentator en beoordeelt tijdens een telefonisch voorgesprek of iemand sterk genoeg is om deel te nemen aan een interview, reportage of item. Tenslotte bereid je na al je voorwerk en overleg met de eindredactie zowel het gesprek voor dat een presentator gaat voeren als het item dat een verslaggever gaat maken. Je bepaalt de journalistieke insteek van een onderwerp en produceert de mogelijkheden voor opname op locatie. De audio interviews voor een radio-uitzending / website / socials maak je zelf, net als de internetverhalen.

Nieuwsredactie

Als stagiair-verslaggever schrijf je online-verhalen voor de website en app van RTV Utrecht. Beeld speelt daarin een belangrijke rol, mogelijk draai en monteer je een video-item en maak je foto’s. De onderwerpen bedenk je zelf of krijg je aangereikt door de bureauredactie. De aanpak van je verhalen bespreek je met de eindredactie.

Nieuwsredactie / Sociale media

Je maakt als CamJO (camera-journalist) zelfstandig items voor de televisieprogramma’s UNieuws en UStad. De input voor een item ontvang je van de bureauredactie, de aanpak van je item bespreek je met de eindredactie. Daarnaast schrijf je nieuwsartikelen voor de website en bedenk en produceer je bijdragen op de sociale media.

Bureau Hengeveld / Nieuwsredactie

Je maakt drie dagen deel uit van de redactie van het televisieprogramma Bureau Hengeveld, het regionale opsporingsprogramma dat helpt om misdrijven in de provincie op te lossen. Het programma wordt gemaakt i.s.m. Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Je herschrijft politieteksten en je maakt items voor de uitzending.
De overige twee dagen zit je bij de nieuwsredactie. Als camjo verslaggever schrijf je nieuwsartikelen voor de online waar video opname een onderdeel kan zijn. De input voor onderwerpen ontvang je van de bureauredactie de aanpak van je item bespreek je met de eindredactie. Daarnaast schrijf je nieuwsartikelen voor de website en bedenk en produceer je bijdragen op de sociale media.
Alle stages starten met een inwerkperiode van twee weken, waarin je alle ins en outs leert van het maken van nieuwartikelen en videoitems voor RTV Utrecht. In principe zijn de stagewerktijden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur. Al je werkzaamheden doe je in overleg met een eindredacteur. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor jouw werkzaamheden op de redactie en je aanspreekpunt voor de totstandkoming van je producties.
De stagevergoeding bedraagt € 227,- per maand. De stageperiode bij RTV Utrecht duurt minimaal 5 maanden.

Geïnteresseerd?

Mail dan tot een maand vóór het begin van de stage jouw motivatie en CV naar peter.voortman@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.