Problemen ontvangst RTV Utrecht via Digitenne

© RTV Utrecht
In de provincie Utrecht is RTV Utrecht een must-carry zender wat betekent dat wij ook zonder smartcard (net als Nederland 1, 2 en 3) free-to-air moeten worden doorgegeven.
Wanneer je ons niet, of niet zuiver, kunt ontvangen maak je waarschijnlijk geen gebruik van een binnenantenne. Onze zender staat in Lopik, en als je daar wat verder vanaf woont kant het zijn dat je alle zenders oppikt via het signaal dat bijvoorbeeld via de zendmasten in Hilversum of Amsterdam worden doorgegeven. En daar zit RTV Utrecht niet bij.
U kunt RTV Utrecht alleen via de toren in IJsselstein en een aantal steunzenders in de provincie (Amersfoort, Maarssen, Utrecht en Veenendaal) ontvangen. Krijgt u een andere regionale omroep, dan dient u de kanalen te blijven scannen totdat u RTV Utrecht heeft.
U kunt RTV Utrecht handmatig scannen via Kanaal 50. Heeft u een decoder die niet handmatig kan scannen dan is het een kwestie van een paar keer opnieuw de automatische scan aan zetten. Dan pakt de decoder het signaal uiteindelijk toch.
Wel is het verstandig bij het scannen de binnenantenne zo dicht mogelijk bij het raam en zo hoog mogelijk te zetten. Indien u een buitenantenne aanschaft is het ontvangst zeker goed. Richt u dan de antenne richting IJsselstein of een van de steunzenders (Amersfoort, Maarssen, Utrecht en Veenendaal).
Bekijk op de website van KPN hoe u uw ontvanger opnieuw kunt instellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.