Alles over de Vuelta in Utrecht volg je bij RTV Utrecht

© RTV Utrecht
Na twee jaar wachten is het eindelijk zo ver! De ronde van Spanje komt naar Utrecht en voor al het nieuws over de Vuelta moet je bij RTV Utrecht zijn! Vanaf nu vind je hier een uitgebreide Hola Vuelta Utrecht themapagina met nieuws, reportages en alles wat er rondom het evenement wordt georganiseerd. We volgen de ploegenpresentatie, de tijdrit en de tweede etappe online via web en app en de socials, maar natuurlijk ook op televisie en live op Radio M Utrecht FM 93.1. Luister live op de radio naar het wedstrijdcommentaar en hoor achtergronden van onze verslaggevers op locatie. Maar dat is nog niet alles! Om alvast in de stemming te komen is het vanaf 15 augustus De Spaanse Week op de regionale radiozender. Met Spaanse prijzen en de Julio Iglesias Top 10 op vrijdag 19 augustus. Je kan hier stemmen op de Top 10! Jeroen Wielaert praat met Vuelta- en Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen in de podcast Eerst de Tour dan de Vuelta. Blijf op de hoogte van het laatste en het leukste Vuelta nieuws bij RTV Utrecht!

TV

Jet Verheijen stapt iedere werkdag op de Hola Vuelta Utrecht bakfiets en nodigt ze een wielergast uit voor een goed gesprek terwijl ze samen een stukje van de etappe fietsen. Zo stappen onder andere journalist Edwin Swinkels, Berry van den Brink de eigenaar van fietscafé De Proloog en wielrenster Kirstie van Haaften in de bakfiets. De reportages zijn iedere werkdag te zien in UNieuws op RTV Utrecht en op de Holanda Vuelta Utrecht pagina op web en app.
Het sportprogramma Een Berg Sport met René van den Berg verandert voor twee keer in Een Berg Vuelta en staat vanaf vrijdag 12 augustus geheel in het teken van de Spaanse wielerronde. René ontvangt gasten, er zijn reportages te zien en Korneel brengt zijn ode aan de Vuelta.
Kijk live naar het verslag van de NOS van de ploegenpresentatie en de 1ste en 2de etappes van de Vuelta op RTV Utrecht. Op donderdag 18 augustus zendt RTV Utrecht vanaf 18.10 uur de ploegenpresentatie uit en op vrijdag 19 augustus is de tijdrit vanaf 18.20 uur te zien. Op zaterdag 20 augustus is de volledige tweede etappe vanaf 14.00 uur te zien op de zender.

Radio M Utrecht FM 93.1

Op Radio M Utrecht is het voor de wielerliefhebbers smullen. Want zowel de ploegenpresentatie als de eerste en tweede etappe worden live met sportcommentaar en verslaggeving uitgezonden. Presentator Bob van Beeten zit op donderdag 18 augustus samen met sportverslaggever Bert Kous vanaf 18.00 uur klaar voor de ploegenpresentatie vanaf het Vredenburgplein in Utrecht. Vrijdag 19 augustus is Bob samen met Rick van Manen vanaf 18.00 uur te horen om de eerste etappe die vanaf het Jaarbeursplein vertrekt te verslaan. Ook zaterdag 20 augustus zijn Bob en Rick vanaf 14.00 uur weer present voor de tweede etappe die start in ’s Hertogenbosch en eindigt op het Utrecht Science Park. Ze doen verslag vanaf het moment dat de etappe de provincie in komt bij Rhenen.
En om lekker in de stemming te komen voor het wielerevent vieren we deze week De Spaanse Week. Lekker veel Spaanse muziek, leuke prijzen en op vrijdag vanaf 14.00 uur de Julio Iglesias Top 10. Er kan hier op de top 10 gestemd worden.

Online en de socials

Op de themapagina van de Vuelta is op zowel de website als de app van RTV Utrecht van alles te vinden. Natuurlijk het actuele (sport-)nieuws maar ook leuke items over alles wat er rondom de Vuelta georganiseerd wordt. De reportages van Jet Verheijen en haar gasten in de bakfiets zijn hier te bekijken. Verder worden op deze plek live-blogs bijgehouden tijdens de eerste twee etappes. Op de socials van RTV Utrecht zijn diverse stories en live-verslagen te zien tijdens het evenement.

Bingo FM

Fiets 'm erin! Op de Utrechtse radiozender Bingo FM 107.7 kunnen er vanaf 15 augustus de hele week Nederlandstalige nummer worden aangevraagd. Alle aanvragen kunnen onder het motto Fiets 'm er in gemaild worden naar fietsmerin@bingofm.nl. Verder zijn er verslaggevers in de stad aanwezig tijdens de ploegenpresentatie en de start/finish van de eerste etappe en de finish van de tweede etappe. Bingo FM presentator en verslaggever Martin Jansen gaat het evenement verslaan voor radio en de socials van Bingo FM.

Podcast

Hier zijn de podcasts: Eerst de Vuelta dan de Tour van de Utrechtse journalist en wielerliefhebber Jeroen Wielaert te beluisteren op www.rtvutrecht.nl/podcast en app van RTV Utrecht. Hij gaat in gesprek met de Vuelta- en Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.