MIJN MOOISTE PLEK 2022: Veenweidegebied

© RTV Utrecht

BIJLEVELDROUTE

Wandelen
6,2 kilometer | 9.538 stappen
Honden niet toegestaan
Start- en eindpunt:
Het Eiland van Hein
Bovendijk 4G1
3648 NM Wilnis
De wandeling volgt het Wandelknooppunten netwerk:
84 - 82 - 65 - 46 - 23 - 83 - 82 - 84
De GPX-route kan je hier downloaden
De Bijleveldroute is een wandeling die voor een deel door de weilanden ten zuiden van Wilnis loopt. De route voert over een jaagpad langs de Bijleveld. De Bijleveld is aan het eind van de Middeleeuwen aangelegd om het overtollige water uit de polders te lozen. Veenwinning en latere drooglegging van de ontstane plassen hebben het landschap rond Wilnis veranderd. Vooral langs de Wilnisse Zuwe zijn de gevolgen duidelijk te zien. De hoogteverschillen tussen de droogmakerij (ten westen) en de oorspronkelijke veenbodem (ten oosten) lopen op tot drie meter.
Kijk voor deze en nog heel veel andere routes in de provincie op de internetpagina van Routebureau Utrecht

FATMA GENÇ

Actrice Fatma Genç is vooral bekend door haar rol in de jeugd televisieserie ‘Spangas’ waarin ze de 13-jarige moslima Irmak speelde. Maar ze speelt al toneel sinds haar dertiende jaar en maakte haar professionele debuut bij het Huis aan de Werf in Utrecht. Later speelde ze ook nog in films als ‘Gangsterboys’ en ‘Een Beetje Verliefd’ en is ze een poos te zien geweest in ‘Het Klokhuis’.
Na een tijdje in de techwereld gewerk te hebben, helpt Fatma tegenwoordig vooral vrouwen van kleur om sterker in hun schoenen te staan. Dat doet zo onder andere door ze een stem te geven in haar podcast ‘De Kleine Heldin’ maar ook geeft ze workshops waarin het bijvoorbeeld gaat over vrouwelijk leiderschap of het opschrijven van levensverhalen.
Samen met haar partner Adriaan Trouwee heeft ze twee jaar geleden een zoon gekregen. Ook het moederschap inspireert haar en geeft haar kracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.