Verleden van Utrecht op RTV Utrecht

© RTV Utrecht
In het kader van Utrecht 900 jaar zendt RTV Utrecht opnieuw de serie het Verleden van Utrecht uit. Een programma dat zijn oorsprong vindt in het jaar 2008. De presentatie is in handen van Annechien Steenhuizen die voordat ze bij het NOS Journaal aan de slag ging mooie programma's maakte bij de regionale omroep. Zij brengt samen met verschillende re-enactmentgroepen de opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de provincie Utrecht tot leven. De serie heeft een volledige digitale upgrade gehad en is vanaf 2 oktober te zien op RTV Utrecht en online via de website en app van RTV Utrecht.
De historische serie Verleden van Utrecht laat de hoogtepunten uit de Utrechtse geschiedenis zien. Elke aflevering wordt er een bijzonder persoon, belangrijke gebeurtenis of opvallende ontwikkeling belicht. Van de ijzertijd in Eemland (800 - 12 v. Chr.), tot de verdwenen plaats Dorestad (7e - 9e eeuw), de Vrede van Utrecht (1713), het weer volgens Buys Ballot (1854) tot de meer recente geschiedenis van de provincie Utrecht zoals de Slag om de Grebbelinie (1940).
Verleden van Utrecht is vanaf 2 oktober te zien op RTV Utrecht of online op de website en app van RTV Utrecht.
Verleden van Utrecht is mede mogelijk gemaakt door: Landschap Erfgoed Utrecht, Het Utrechts Archief, de Vrede van Utrecht, Provincie Utrecht en het KF Heinfonds.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met d afdeling communicatie via telefoonnummer:
030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl.
Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.