RTV Utrecht lanceert de podcast Gillend Gek, over extreme woonoverlast

© RTV Utrecht
Vanaf 2 december is de vierdelige RTV Utrecht podcast Gillend Gek te beluisteren. Voor deze podcast doken verslaggevers Hannah Cammeraat en Evie Westland in de wereld van extreme woonoverlast. In een samenleving waarin we met steeds meer mensen steeds dichter op elkaar wonen, wordt de vraag hoe we goed samen kunnen leven relevanter. In een zoektocht langs overlastgevers, instanties en natuurlijk ook buren die Gillend Gek worden probeert RTV Utrecht die vraag te beantwoorden.
Hannah en Evie duiken onder andere in het verhaal van Jasper. Zijn buurman is ernstig in de war en zet op het hoogtepunt van zijn psychose zijn huis in brand, met gevaar voor eigen leven én zijn omwonenden. Het kan zo niet verder, maar waar kan de buurman van Jasper nog naartoe?
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe ingrijpend is het als je overlast ervaart van je buren? Zijn er oplossingen mogelijk voor een escalerend conflict? En is er wel de juiste hulp voor mensen die vanwege psychische problemen overlast veroorzaken.
Beluister vanaf 2 december de vierdelige podcast Gillend Gek op rtvutrecht.nl/gillendgek, via de app van RTV Utrecht en je favoriete podcast platform.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.