In nieuwe serie Margreet gaan we op zoek naar warmte

© RTV Utrecht
Vanaf maandag 9 januari is de nieuwe serie Margreet zoekt de warmte te zien en te streamen bij RTV Utrecht. De hoge energierekening drukt de portemonnee van steeds meer mensen in onze provincie. Om tóch warm te zitten, biedt het Leger des Heils deze winter ‘Warme Kamers’: Buurthuiskamers waar het niet alleen lekker warm is, maar waar men ook komt voor de warmte van gezelligheid. Dus gaat Margreet op zoek naar… de warmte.
Het is geen geheim dat de hoge energierekening en dure boodschappen steeds meer mensen in onze provincie financieel raken. De voedselbanken krijgen meer aanvragen, gemeenten zien meer gezinnen in de schuldhulpverlening komen en de angst voor nóg hogere financiële lasten zit er bij velen flink in, wat in sommige huishoudens betekent dat de verwarming helemaal niet meer aan gaat.
Met het programma Margreet zoekt de warmte wil RTV Utrecht laten zien hoe 'Warme Kamers' steun kunnen bieden aan mensen in onze provincie. In Amersfoort zijn twee van dit soort ‘Warme Kamers’, één in het Soesterkwartier en één in de wijk de Kruiskamp. Margreet is te gast en ziet hoe belangrijk dit initiatief is: “Eén van de vaste gasten is Riet. Een tip top verzorgde dame van achter in de 60. Ze is weduwe en leeft van een klein inkomen. Daar rooide ze het prima van, tót de nieuwe energieprijzen. De verwarming is uit, op het kwartiertje in de badkamer na. Ze kookt op petroleum. Alles om de kosten te drukken. Om toch lekker warm te zitten, schuift ze bijna dagelijks aan bij de ‘Warme Kamer’ in het Soesterkwartier”. Ingrid Sparrenboom is coördinator van één van de ‘Warme Kamers’, als ze denkt over de toestroom van gasten, valt haar iets op: “in het begin was het rustig, mensen konden het thuis ook nog wel rooien. Nu wordt het kouder en duurder om thuis de verwarming aan te zetten. Er komen dus meer mensen. Maar behalve dat ze voor de verwarming komen, komen ze toch vooral ook voor de warmte van gezelligheid, van even samen zijn.”
De serie Margreet zoekt de warmte is vanaf maandag 9 januari te zien op RTV Utrecht. De serie is vanaf 9 januari ook online te bekijken via de website en app van RTV Utrecht.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.