Alles over de provinciale verkiezingen voor iedereen! Van Turks tot gebarentaal, je vindt het op RTV Utrecht.nl/ukiest

© RTV Utrecht
Woensdag 15 maart is het zover, de Provinciale Statenverkiezingen! Als regionale omroep vinden we dat belangrijk, daarom hebben we op de website en app een speciale UKiest pagina waar alle informatie over de verkiezingen te vinden is. Maar wat nou als je de Nederlandse taal niet goed machtig bent of je de gesproken teksten niet kan horen? Om de informatie voor iedereen toegankelijk te maken hebben we de belangrijkste verkiezingsvideo's laten vertalen in onder andere het Turks, Marokkaans en de Nederlandse Gebarentaal. Ook artikelen kunnen vertaald worden in tien buitenlandse talen, RTV Utrecht is er voor iedereen!

Van Turks tot gebarentaal

Op de UKiest pagina op de website en app vertellen we je over de grote thema's tijdens de verkiezingen in maart via artikelen, podcasts en explainers, zogenoemde uitleg-video's. We leggen uit waarom stemmen belangrijk is en je kunt er Het Utrechts Kieskompas invullen. Naast de explainer-video's met de Nederlandse voice-overs en ondertitels hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan vertalingen in het Turks, Marokkaans en Engels. De video over de Provinciale Staten is zelfs nagesynchroniseerd in het Turks. Voor de doven of slechthorende provinciegenoten zijn alle zeven video's voorzien van een Nederlandse Gebarentaal vertaler. Voor de blinden en slechtzienden gemeenschap is de ondertiteling voorzien van extra audiodescriptie.
"De provincie Utrecht is van ons allemaal en door te stemmen bepaal je mede de toekomst van onze mooie provincie. Het provinciebestuur gaat over belangrijke onderwerpen als wonen, natuurbeleid, windmolens of landbouw. Door het aanbieden van deze video’s met informatie over de Provinciale Statenverkiezingen in verschillende talen wil RTV Utrecht zoveel mogelijk inwoners in staat stellen om goed geïnformeerd te gaan stemmen." aldus RTV Utrecht zakelijk directeur/bestuurder Gerard Schuiteman.

Nog meer in je eigen taal lezen of je leesbril niet bij de hand?

In de app en op de website van RTV Utrecht is het ook mogelijk om artikelen te laten voorlezen en te vertalen. Heb je je leesbril niet bij je of heb je geen zin om te lezen? Klik dan op het koptelefoontje boven het artikel en je kunt rustig het hele verhaal beluisteren.
Voor mensen die artikelen liever in een andere taal lezen is er nu ook een vertaalknop. Op zowel website als in de app klik je op de wereldbol boven het artikel en je kunt uit tien andere talen kiezen. De artikelen kan je laten vertalen in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Arabisch, Turks, Italiaans en zelfs Oekraïens. Het artikel wordt dan automatisch voor je vertaald. Heb je dit in de app eenmaal gekozen dan kun je ook de volgende artikelen in jouw taal lezen.

Goed geïnformeerd het stemhokje in

Met de UKiest informatie van RTV Utrecht is het nog nooit zo makkelijk geweest om te weten wat je kunt kiezen tijdens de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Want jij mag het zeggen en RTV Utrecht helpt je kiezen!
RTV Utrecht is de regionale omroep voor de provincie Utrecht.
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.