Arno Wallaard Memorial Wielerkoers live bij RTV Utrecht

© RTV Utrecht
Op zaterdag 15 april 2023 start de 15e editie van de Arno Wallaard Memorial Wielerkoers. Deze wedstrijd is bij RTV Utrecht zowel op radio als op tv te volgen. De hele middag zijn er live flitsen te horen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht FM 93.1. Vanaf 16.10 uur zendt RTV Utrecht live de finale van de wedstrijd, die rond 18.25 finisht, uit op televisie en via de website. In deze Polderkoers vormen dijken, weilanden, sloten, rivieren en pittoreske dorpjes in Vijfheerenlanden en Alblasserwaard het decor van de wedstrijd.
De koers op Radio M Utrecht en RTV Utrecht
Vanaf het begin van de koers wordt er vanaf 14:00 uur live geschakeld naar het parcours in Namen & Rugnummers. Daarnaast wordt de koers live uitgezonden op RTV Utrecht vanaf 16:10 uur. Deze uitzending volgt de koers tot de finish rond 18:25 uur. Ook is de koers live te volgen op www.rtvutrecht.nl/kijk en in de RTV Utrecht app. Commentaar wordt verzorgd door Rick van Manen en oud-wielrenner Niels van Ekeren.
Arno Wallard
Bijzonder aan deze wielerkoers is dat deze special is opgedragen aan Arno Wallaard. Arno Wallaard was profwielrenner uit Noordeloos. Hij overleed in de bloei van zijn leven aan een aangeboren hartafwijking. Arno hield van de sport, en bleek zich er vol voor in te zetten. Na nog geen handvol koersen in het profpeloton, kwam Arno plotseling te overlijden op de terugweg van een training. Op condoleanceregisters werd hij geroemd als wielrenner en als mens.
Cultureel erfgoed
De Arno Wallaard Memorial wordt vanaf dit jaar als cultureel erfgoed beschouwd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Dit is een bijzondere erkenning: de Arno Wallaard Memorial is samen met de Acht van Chaam de enige wielerwedstrijd in Nederland die als cultureel erfgoed wordt beschouwd. De Arno Wallaard Memorial heeft deze bijzondere erkenning gekregen doordat het parcours zich afspeelt in de polders van Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.