Jarenlang gesloten en vergeten? RTV Utrecht duikt in de spookachtige wereld van twee leegstaande Chinese restaurants in de videoreportage Spookrestaurants

© RTV Utrecht
Vanaf zaterdag 15 april 2023 is de videoreportage Spookrestaurants te zien op het YouTube-kanaal van RTV Utrecht. Al jaren staan twee Chinese restaurants in onze regio leeg. Ze zijn vervallen, in slechte staat en worden bewoond door ongedierte. De restaurants lijken compleet vergeten en niemand kijkt meer naar binnen. RTV Utrecht doet dat wél. In een uitgebreide videoreportage gaan verslaggevers Christiaan Drent en Rosan Onderwater op zoek naar het verhaal achter deze spookrestaurants.
Ooit waren de Chinees-Indische restaurants een populair adres voor veel Nederlanders die zich tegoed deden aan Babi Pangang en Foe Yong Hai. Het afhalen bij de ‘Chinees om de hoek’ is in ons land cultuurgoed geworden, want in vrijwel elk dorp zat een Chinees restaurant. Maar dat verandert. Al jaren op rij neemt het aantal Chinees-Indische restaurants af. Vaak krijgt zo’n pand weer een nieuwe bestemming, maar niet altijd, want deze panden zijn al jarenlang gesloten.
Omwonenden maken zich zorgen, gemeenten worstelen met de negatieve uitstraling van de restaurants en de eigenaren lijken onvindbaar. Wat gaat er schuil achter deze leegstaande restaurants? De panden zijn inmiddels behoorlijk vervallen, terwijl sommige tafels binnen nog netjes gedekt zijn. Niemand lijkt te weten wat er aan de hand is. Om dit mysterie te ontrafelen gaan verslaggevers Christiaan Drent en Rosan Onderwater op onderzoek uit.
Benieuwd naar wat er schuil gaat achter deze mysterieuze restaurants? Je ziet het in de videoreportage Spookrestaurants.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.