In een nieuwe serie van Margreet duikt de presentatrice in de wereld van groene vrijwilligers

© RTV Utrecht
Vanaf 1 mei is er weer een nieuwe serie van Margreet te zien op RTV Utrecht en online. In deze serie loopt presentatrice Margreet van Gils een stukje mee met vrijwilligers in het Amerongse Bos. Op welke manier zetten deze vrijwilligers zich in om het landschap en de natuur te onderhouden? Wat beweegt hen om zich in te zetten voor de natuur? En hoe ziet de werkdag van de groene vrijwilliger er uit? Je ziet het vanaf 1 mei in Margreet en de groene vrijwilligers.
Momenteel zijn er in Nederland meer dan 100.000 groene vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om de natuur te onderhouden. Zo ook in het Amerongse Bos, waar honderden vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken en zich sterk maken voor een groene leefomgeving. Maar wat weten we eigenlijk van deze vrijwilligers? Margreet loopt mee en ziet wat de vrijwilligers drijft en waar de passie voor natuur vandaan komt.
Arie van Barneveld is al vanaf de start van het bezoekerscentrum in Amerongen betrokken bij de werkzaamheden. Hij groeide op in Amerongen. Van Barneveld: “Ik kwam als klein ventje wekelijks in het bos met mijn ouders, later ging ik er met mijn eigen kinderen naar toe. Dat ik mijn hele leven al tegen zo’n prachtig bos aan woon, maakt dat ik me ‘schatplichtig’ voel. Ik wil gewoon graag goed voor de natuur in mijn omgeving zorgen.”
De serie Margreet en de groene vrijwilligers is vanaf 1 mei te zien op RTV Utrecht. De serie is dan ook online te bekijken via de website en app van RTV Utrecht.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.