Nieuwe serie Langs de Hollandse Waterlinies te zien bij RTV Utrecht

© RTV Utrecht
Vanaf maandag 14 augustus een nieuwe serie over de Hollandse Waterlinies te zien op RTV Utrecht en online. In de 12-delige serie nemen we de kijker mee dwárs door het gebied van de Hollandse Waterlinies. Een serie vol geschiedenis, innovatie, cultuur en natuur! We hoppen van voor publiek gesloten natuurforten naar indrukwekkende waterwerken en van culturele hotspots naar inundatievelden. De serie is een samenwerking tussen de regionale omroepen NH Nieuws, RTV Utrecht, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.

UNESCO Werelderfgoed

De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormen samen het UNESCO Werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Een 200 kilometer lange linie met 96 forten, 6 vestingen en 2 kastelen. De rijke geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinies is interessant voor jong en oud. Daarom is het belangrijk om de verhalen van de Hollandse Waterlinies te blijven doorvertellen.

Iedere regio een ander verhaal

Op elke plek in de 200 kilometer lange waterlinies kom je wat anders tegen. Van verschillende soorten forten, sluizen, groepsschuilplaatsen en dijken tot rivieren die het de vijand soms moeilijker of juist makkelijker maakten. Iedere regio heeft zijn eigen karakteristieken. Wat is het unieke verhaal van het landschap dat strategisch werd ingezet om ons land te verdedigen doormiddel van water? En wat is inunderen nu eigenlijk, hoe ging dat in zijn werk en hebben we daar nu ook nog wat aan? De forten zijn het meest bekend, maar waarom liggen ze op de plekken waar ze liggen, hoe was het leven op de forten en wat gebeurt er nu op al die plekken? Jaren lagen de forten verlaten in het landschap en kon de natuur haar gang gaan. Welke bijzondere flora en fauna kan je vinden op de forten? Dit en nog veel meer komt aan bod in de serie.
De serie is een samenwerking tussen de regionale omroepen NH Nieuws, RTV Utrecht, Omroep Gelderland en Omroep Brabant. Voor het eerst maken samenwerkende regionale omroepen een serie over de Hollandse Waterlinies als geheel. Elke omroep zendt de serie uit op haar eigen kanalen. Houdt deze pagina in de gaten voor de actuele uitzenddata.
De serie Langs de Hollandse Waterlinies is vanaf 14 augustus te zien op RTV Utrecht. De serie is dan ook online te bekijken via de website en app van RTV Utrecht.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.