Deze gasten hoor je van de week in Aan Tafel!

© RTV Utrecht/Rogier Veldman

In het lunchprogramma Aan Tafel! wordt elke dag gevarieerde muziek geserveerd. Daarnaast komen er dagelijks interessante gasten op bezoek in de studio en reist onze verslaggever Robert Jan Booij door de provincie op zoek naar bijzondere verhalen en evenementen. Er is volop aandacht voor uitstapjes, cultuur, gezondheid en natuur. Benieuwd welke gasten ons deze week gezelschap komen houden tijdens de lunch? Hieronder geven we alvast een voorproefje op komende week.

Maandag: Utrechtse wijk Overvecht vormt decor voor politiethriller

Ruim zestien jaar in dienst bij de politie leverde oud-agente Diantha Heimgartner genoeg inspiratie op voor de thriller 'Gedachteloos' waarin vier sterke vrouwen de hoofdrol spelen. Liefde, vriendschap en moed zijn de rode draad in dit verhaal dat zich afspeelt in de Utrechtse wijk Overvecht, waar wijkagente Gwen haar carrière op het spel zet om een vermiste prostituee te vinden.

Dinsdag: Veertig jaar liefde voor de trekharmonica

Precies veertig jaar geleden kreeg muzikant Carel Kraayenhof een bandeneon in zijn handen geduwd. De rest is geschiedenis, met zijn prachtige vertolking van de Argentijnse tango zorgde hij voor dé traan tijdens het Koninklijk huwelijk en nu viert hij zijn liefde voor dit instrument met de voorstelling 'Carel Viert de Tango!'. Uiteraard gaat hij ook live spelen!

Woensdag: Lang verhaal kort, de biografie van Harry de Winter

Dankzij Lingo werd tv-producent Harry de Winter multimiljonair, maar wie was deze vrijgevochten man, die eigenlijk niks met spelletjes had? Edwin Gitsels, die van toetsenist bij Drukwerk, redacteur bij de Hitkrant en daarna eindredacteur bij onder andere Wintertijd werd, had voor zijn vroegtijdig overlijden, in maart dit jaar, lange gesprekken met Harry en schreef zijn biografie.

Donderdag: Wie gaat Utrecht vertolken tijdens het Regio Songfestival?

Aan tafel zit vandaag de winnaar of winnares die de provincie Utrecht gaat vertegenwoordigen tijdens het Regio Songfestival. Samen met Bernadette Keizer, die live verslag doet van het festival, blikken we vast vooruit op de grote finale op 4 oktober.

Vrijdag: Een terugblik op de meest onwerkelijke periode uit haar leven

Ze verloor haar vader aan de gevolgen van corona, terwijl ze zelf alle zeilen als verpleegkundige bij moest zetten op de Covid cohort verpleegafdeling. Thamara van de Ven - Werkhoven beschrijft haar ervaringen in het ingrijpende boek 'Het ergste doen wat er bestaat is tegelijkertijd het mooiste wat er is'.
Heb je Aan Tafel! gemist? Luister het hier gemakkelijk terug via de app of de website.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.