Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

© Chantal Antonides, RTV Utrecht & Jasper Witte
Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer. Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en komt ook uit de provincie Utrecht. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht.
Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer ‘Fairytale’ van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”
Live uitzending
De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke provincie wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.
Voorrondes
Op dit moment worden bij de regionale publieke omroepen de voorrondes gehouden. De vorm verschilt per omroep. Uiteindelijk vaardigt iedere omroep een artiest of act af die de regio mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht. De finalisten zingen in het Nederlands of in streektaal en mogen nog geen Top-40 notering gehad hebben. Daarnaast mag het ingezonden nummer nog niet eerder uitgebracht zijn.
Finalist provincie Utrecht
Melanie Ryan gaat Utrecht vertegenwoordigen tijdens het Regio Songfestival op zaterdag 4 november. Zij brengt dan het lied Achterom ten gehore in de swingende show. De jury besloot afgelopen week unaniem dat de 24-jarige Melanie Ryan uit IJsselstein de inzending van RTV Utrecht wordt. De jury schreef: "Melanie Ryan heeft een mooi en gebalanceerd liedje gemaakt. Het is catchy, het zit goed in elkaar en heeft een aantrekkelijke boodschap. Met haar podiumervaring, prachtige stem en toegankelijke uitstraling denkt de jury dat zij hoge ogen kan gooien op het Regio Songfestival 2023." Ryans muziekstijl is een mix van pop, country en folk. Het nummer Achterom gaat over het soms even stil staan en genieten van wat je al bereikt hebt. Melanie heeft het nummer speciaal voor het Regio Songfestival geschreven. Het nummer Achterom is te beluisteren op www.rtvutrecht.nl/songfestival
Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl. Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds.
_____________________________________________________
Noot voor de redactie:
Voor persaanvragen kunt u contact opnemen met Bas Treffers (RTV Oost), 06–22394221. Voor overige algemene informatie over het Regio Songfestival kunt u contact opnemen met Marouchka Weulen Kranenbarg (Omroep Gelderland), 0630363174, of Lisanne van Herwijnen (RTV Rijnmond), 06-51318039. Bijlage: rechtenvrije foto, bronvermelding verplicht (Chantal Antonides en Jasper Witte, RTV Utrecht). V.l.n.r.: Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.