RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Nieuwe serie 1 km dijk op RTV Utrecht


Vanaf zondag 25 oktober zendt RTV Utrecht de nieuwe documentairereeks 1 km dijk...en zover je kunt kijken uit. In zes afleveringen nemen bewoners van de Langbroekerdijk de kijker mee naar hun woongebied. Door hun kijk op dit unieke stukje Utrecht zien we wat er zich allemaal aan deze dijk afspeelt.

"Daar wonen wij, aan de Langbroekerdijk, en we verwonderen ons" dat is het uitgangspunt van de serie 1 km dijk waarin we meekijken met Leen,Tineke en hun buren die aan de dijk wonen. Zij laten zien wat er langs dit stukje dijk allemaal te beleven is. Wat is de geschiedenis van dit stukje land en wie wonen en werken er? Wat valt er te vertellen over het ontstaan, de natuurontwikkeling of archeologische vondsten? Er staat een echt kasteel, nu een bed en breakfast en een eeuwenoud landgoed van een heuse Oostenrijkse prinses. Verder zijn er  boeren met zorgen en boeren met  nieuwe ideeën. Maar ook actieve recreatieve ondernemers, een camping en een kanoverhuur.

In 1 km dijk vertellen bewoners, onderzoekers en historici de verhalen van dit gebied. De documentairereeks is mede mogelijk gemaakt door Leader, Provincie Utrecht, Gemeenten Bunnik en Utrechtse Heuvelrug, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, De Brede Kijk, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ridderschap van Utrecht. De serie is vanaf zondag 25 oktober iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- Nieuwe serie 1 km dijk op RTV Utrecht
- Eet en kijk live mee tijdens Het Grote Utrecht Stadsdiner
- Documentaire FC Utrecht, 50 jaar Branie op RTV Utrecht
- Documentaire over beroemde Breukelaar Kees de Tippelaar op RTV Utrecht
- Nieuwe programma In de stoel van Tom te zien op RTV Utrecht
- In het kader van 75 bevrijding zendt RTV Utrecht Bridge to Liberation uit.
- Hoe houden we het zoete water vast?
- Laat uw kunst, antiek of curiosa taxeren bij RTV Utrecht!