RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: RTV Utrecht gaat colleges van De Universiteit van Nederland uitzenden


Vanaf maandag 6 april geven Utrechtse wetenschappers college op RTV Utrecht. Topwetenschappers van de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht behandelen het antwoord op hele diverse vragen op een toegankelijke manier. De colleges zijn opgenomen door Universiteit van Nederland, een organisatie met de missie om wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen.

Op maandag beginnen we met de vraag: Hoe kan een slimme computer een arts helpen bij zijn beslissingen? Die vraag wordt beantwoord door prof. dr. Floortje Scheepers van het UMC Utrecht.

Woensdag horen we van dr. Anna Solomons van de UU het antwoord op de volgende vraag: Welke banen kan een robot overnemen. Vanaf 8 april is er elke woensdag een nieuw college met een nieuwe vraag. De uitzending is om 22:35, elk uur tot de volgende ochtend en wordt op maandag herhaald.

 

Over Universiteit van Nederland
De Universiteit van Nederland heeft als missie om wetenschap toegankelijk te maken voor een
miljoenenpubliek. Sinds haar oprichting hebben honderden topwetenschappers op het podium gestaan die vol vuur hun verhaal vertellen. Van nanotechnologie tot kunstgeschiedenis: alles komt voorbij. Dit doen ze in de vorm van tv-colleges, podcasts en online video's. Bekijk en beluister de Universiteit van Nederland nu dus ook RTV Utrecht!

 

Uitzending op woensdag gemist? Universiteit van Nederland wordt op maandagavond nog een keer uitgezonden en is ook te bekijken via rtvutrecht.nl/gemist

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- RTV Utrecht gaat colleges van De Universiteit van Nederland uitzenden
- Onvervalst Utrechts regiodrama Nachtegaal en Zonen terug op RTV Utrecht
- Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht
- Documentaire over Houten op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag live uit
- Tweedelige documentaire over de Utrechtse wijk Overvecht op RTV Utrecht
- Deel drie van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Week van de 80's op Radio M Utrecht