RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: Amersfoort kleurt oranje, Koningsdag viert u bij RTV Utrecht!


Het is bijna Koningsdag en dat vieren we op RTV Utrecht met speciale oranjeprogramma's op zaterdag 27 april. We volgen het bezoek van het koningspaar aan Amersfoort op de voet via al onze kanalen. Op zowel Radio M Utrecht 93.1 FM als RTV Utrecht zijn we live aanwezig bij de festiviteiten en koningsdagevenementen in Amersfoort. Ook staat er in de binnenstad van Utrecht een gratis Bingo FM-muziekpodium. Dit podiumprogramma is op Koningsdag live te zien en horen op UStad en Bingo FM. Het laatste nieuws rondom Koningsdag is ook te volgen via onze social media kanalen. Dus volg RTV Utrecht en mis niets van Koningsdag in de provincie Utrecht!

RTV Utrecht
Op Koningsdag start RTV Utrecht om 09.00 uur met de live uitzending rondom het koninklijk bezoek aan Amersfoort. We komen langzaam in oranje sferen met studiogasten Han van Bree en Stefan Louwers, mooie reportages over de vroege ochtend en de avond ervoor en verslaggevers houden je op de hoogte van de activiteiten langs de route in Amersfoort. Tussen 11.00 en 13.00 uur zendt RTV Utrecht live het NOS-verslag van het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort uit. Van 13.00 tot 15.00 uur praten we na over het bezoek en om 17.00 uur is er een feestelijke nieuwsuitzending rondom Koningsdag te zien op RTV Utrecht.

Radio M Utrecht
Radio M Utrecht brengt zaterdag 27 april van 06:00 en 14:00 uur een feestelijk Koningsdagprogramma gepresenteerd door Bob van Beeten en Maya Eksteen met gezellige muziek, het laatste nieuws,  live verslag van het bezoek van de koninklijke familie en de festiviteiten.
Vanaf 14:00 uur presenteert Jos van Heerden de Hollandse Middag met de beste Nederlandse muziek op verzoek. Jos is benieuwd naar uw favorieten, een verzoek aanvragen kan nu al via rtvutrecht.nl/holland.

Bingo FM
De lokale radiozender van de stad Utrecht pakt ook dit jaar weer extra uit. Op Koningsnacht is er een groot gratis Bingo FM-podium op de Mariaplaats in de binnenstad. Presentatoren John Schaap, Fred Siebelink en Toni Peroni ontvangen vanaf 20.00 uur Nederlandstalige artiesten als John de Bever, Marco De Hollander en Martin van Doorn. Op Koningsdag zelf is er op het podium vanaf 12.00 uur een muzikaal Bingo FM-programma met swingende artiesten als Danny Temming , Hans Kaay, en Henk Westbroek. Bingo FM 107.7 en UStad zenden het podiumprogramma live uit!

UStad
Geniet van de sfeer van Koningsdag in Utrecht op UStad. Vanaf 12.00 uur zendt de lokale televisiezender van Utrecht live het podiumprogramma van Bingo FM op de Mariaplaats uit. Ook is er die dag een oranje getint UStad Nieuws te zien met daarin een terugblik op de dag.

Verder zijn alle activiteiten natuurlijk te volgen via de app en de social media kanalen van RTV Utrecht.

RTV Utrecht is de omroep van de stad en provincie Utrecht.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sietske van de Voort via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: sietske.van .de.voort@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl

 

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Amersfoort kleurt oranje, Koningsdag viert u bij RTV Utrecht!
- Nieuw programma op RTV Utrecht in de provincie Utrecht
- RTV Utrecht presentatrice Anita Sara Nederlof wint Jong Talent-award
- Een 5-delige serie over de wedergeboorte van het Utrechtse voetbal bij RTV Utrecht
- Provinciale Statenverkiezingen op RTV Utrecht
- Margreet van Gils gaat de gevangenis in in nieuwe serie op RTV Utrecht
- Aan Tafel! in de jaren 80 bij Radio M Utrecht