RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: Bingo FM maakt geldzorgen bespreekbaar


Praten over schulden of geldzorgen is niet makkelijk, dat doe je niet zomaar en hulp zoeken valt ook niet mee. Daarom besteedt de lokale Utrechtse zender Bingo FM de komende drie woensdagen aandacht aan het onderwerp geldzorgen. Op woensdag 4, 11 en 18 september praat presentator Sonja van Stek in het programma Lunchpakket (12.00 – 14.00 uur)  met ervaringsdeskundigen, hulpverleners en preventiemedewerkers.

De gemeente Utrecht is in het voorjaar de actie Utrechters Schuldenvrij gestart. Ondanks de economische groei komen nog veel huishoudens met moeite rond en nemen problematische schulden toe. Men zit vaak in een vicieuze cirkel: iemand zonder werk komt lastig uit de schulden en iemand met schulden blijft doorgaans moeilijker aan het werk. Sonja praatc met inwoners die uit eigen ervaring kunnen vertellen wat het met je doet als je geldzorgen hebt en hoe je geholpen kunt worden. Daarnaast praat ze met professionals die kunnen helpen de zaken weer op orde te krijgen.

4 september
In de studio is Janne Kuijpers te gast, zij is senior beleidsadviseur en trekker van het project “Zorgen over geld Praten helpt. Onze verslaggever Yolanda Grandiek bezoekt Renia thuis en praat met haar over haar ervaringen met geldzorgen en hoe ze is geholpen.

11 september
Vera Groen van het Buurtteam Utrecht komt naar de studio en Yolanda Grandiek praat met Malik over wat een buurtteam voor je kan doen als er geldvragen en geldzorgen zijn.

18 september
In de studio is Farley van Heydoorn, preventiemedewerker van de gemeente Utrecht en we praten met Emine die ervaring heeft met de schulddienstverlening.

Inwoners van Utrecht kunnen ook hun vragen over geldzorgen stellen. Via de mail Sonja@BingoFM.nl, app, en de facebookpagina van Bingo FM kunnen zij hun vraag doorgeven aan Sonja.

 

Bingo FM is de lokale radiozender van de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie via telefoonnummer:

030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. De foto is rechtenvrij te gebruiken. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit ook laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl


Eerder verschenen persberichten:
- Bingo FM maakt geldzorgen bespreekbaar
- Hobbyweek op Radio M Utrecht
- Joris Linssen op RTV Utrecht
- Omroepdirecteur Paul van der Lugt verlaat RTV Utrecht
- Goedemiddag Zomertour met Jos van Heerden bij Radio M Utrecht