RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: Deel twee van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht


Deel twee van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht

Op zondag 17 november zendt RTV Utrecht de documentaire Een nieuwe bibliotheek deel 2 uit. Utrecht krijgt een nieuwe centrale bibliotheek. Het karakteristieke voormalige postkantoor Neude wordt geheel vernieuwd om plaats te bieden aan de bibliotheek van de toekomst. De opening is in 2020, maar hoe staat het er nu voor? Deel twee van de documentaire is te zien op 17 november.

Deel twee: 17 november
In deel twee van de documentaire zien we dat het spannend wordt want er komt een grote roltrap en er worden nieuwe ingangen gemaakt! Tijdens de verbouwing  en graafwerkzaamheden (4 meter diep) worden er waterputten, oude stadsmuren en kelders gevonden. En hoe het zit met de akoestiek van het gebouw?


Deel één
Eerder zond RTV Utrecht het eerste deel van de serie uit. Daarin volgden we het ontstaan van de nieuwe Bibliotheek op de Neude: Wat ging er aan vooraf, wat moet er allemaal gebeuren en wat is de rol van de architecten? Maar ook komt de vraag aan de orde wat de rol is van een bibliotheek in deze tijd. Deel 1 wordt nog een keer uitgezonden op zaterdag 16 november.

De DocU: Een nieuwe bibliotheek deel 2 is zondag 17 november te zien op RTV Utrecht. Deel 1 van de DocU is te zien op zaterdag 16 november en op rtvutrecht.nl/gemist.

 

 RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten viacommunicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- Gezocht: foto's uit de Tweede Wereldoorlog!
- Deel twee van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Vrijwilligersweek op Radio M Utrecht
- Documentaire over de in 2002 vermoorde Nadia van de Ven op RTV Utrecht