RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: Gezocht: foto's uit de Tweede Wereldoorlog!


Voor het landelijke fotoproject De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's zijn wij op zoek naar beeldmateriaal dat in de Tweede Wereldoorlog in onze provincie gemaakt is. Dus heeft u nog ergens foto's liggen die een tijdsbeeld van de oorlog geven, kijk dan op rtvutrecht.nl/in100foto's voor meer informatie.

Een provinciale werkgroep heeft de opdracht uit alle ingezonden Utrechtse WO2-foto’s een selectie van de 50 meest aansprekende Tweede Wereldoorlogsfoto’s te maken. De werkgroep maakt deze selectie op 15 januari 2020 aan het publiek bekend. Op 15 januari zal het Utrechtse publiek uit de door de werkgroep gemaakte selectie van 50 foto’s de 25 foto’s aanwijzen die namens de provincie worden ingezonden naar de nationale eindselectie.

Provinciale werkgroep
De provinciale zoektocht wordt georganiseerd in de provincie Utrecht door de commissaris van de Koning de heer Hans Oosters. Hij heeft een werkgroep samengesteld met vertegenwoordigers van het Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Landschap Erfgoed Utrecht, Het Utrechts Archief, het Nationaal Militair Museum, het Centraal Museum, het Spoorwegmuseum, Amersfoort in C, RTV Utrecht, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, FOTODOK en de Universiteit Utrecht. Een selectiecommissie bestaande uit onder andere een fotograaf en een historicus adviseert de provinciale werkgroep.

De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat wordt uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.

Inzenden
Foto's kunnen van 13 november tot 31 december ingezonden worden via https://in100fotos.nl/utrecht/. Voor meer informatie kijk op rtvutrecht.nl/in100fotos


Eerder verschenen persberichten:
- Kerst viert u bij Radio M Utrecht!
- RTV Utrecht presentator Anita Sara Nederlof wordt het nieuwe gezicht van RTL Nieuws
- Gezocht: foto's uit de Tweede Wereldoorlog!
- Deel twee van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Vrijwilligersweek op Radio M Utrecht