RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: RTV Utrecht presentator Anita Sara Nederlof wordt het nieuwe gezicht van RTL Nieuws


Anita Sara Nederlof vertrekt als presentator van RTV Utrecht en gaat aan de slag bij RTL. Nederlof wordt de nieuwe presentator van het RTL Nieuws van 19.30 uur. Vanaf twee januari 2020 presenteert zij samen met Antoin Peeters het belangrijkste nieuws op RTL. Nederlof volgt Merel Westrik op, die begin augustus de overstap maakte naar Net5.

Anita Sara heeft vijf jaar bij RTV Utrecht gewerkt, als verslaggever en presentator van het dagelijks nieuwsprogramma. Ook maakte ze de DocU Mannen van Doorn, over het Korps Mariniers op trainingskamp in Schotland. Ze werd genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs en won de NL Award, voor Journalistiek Talent. Redactie manager Wim Kramer is dubbel in zijn reactie: “Natuurlijk is het jammer om zo’n talent te moeten missen. Aan de andere kant is RTL Nieuws voor haar natuurlijk een geweldige volgende stap. Dan overheerst uiteindelijk toch trots. Trots op Anita Sara en trots op RTV Utrecht die wederom een presentatietalent ziet doorschuiven naar de landelijke media.”


RTV Utrecht
Anita Sara over haar vertrek: “De stap naar RTL Nieuws heb ik echt te danken aan de kansen bij RTV Utrecht. Bij deze regionale omroep sta je met je voeten in de klei. Als verslaggever heb je geen cameraman die mee gaat op pad. Dat doe je zelf. Je levert voor televisie een video, voor radio een bijdrage en voor internet een artikel. Dat is heel pittig, maar heel leerzaam. Hetzelfde geldt voor de presentatie; je schrijft je eigen teksten, spreekt gasten voor en bedenkt zelf wat er in de uitzending moet komen om een onderwerp begrijpelijk én aansprekend te maken. En natuurlijk ging dat niet altijd vlekkeloos. Ik heb enorm veel geleerd. Ik ben gevallen, maar ook heel gauw weer opgestaan dankzij de fijne sfeer. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe een kleine club fanatiekelingen, er elke dag weer iets moois van maakt.

RTL Nieuws
“Ik heb enorm veel zin om bij RTL Nieuws aan de slag te gaan. Dat ik onderdeel uit mag maken van zo’n grote nieuwsorganisatie vind ik spannend, en ook heel eervol. Ik ben klaar voor het grote werk, al zal ik het Utrechtse nieuws missen. Hoogstwaarschijnlijk ruil ik de berichten over burgemeester Van Zanen in voor nieuws over Trump. FC Utrecht, wordt FC Barcelona. Ik ga mij richten op landelijk én wereldnieuws, en veel minder op het nieuws dat zich direct achter mijn Utrechtse voordeur afspeelt. Maar toch zie ik het als een uitdaging om het nieuws bij RTL ook zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Het moet voelen alsof het voor je eigen voordeur gebeurt. Want alleen dan komt het nieuws bij je binnen. Dus die ervaring neem ik mee naar RTL Nieuws”. Aldus Anita Sara.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Kerst viert u bij Radio M Utrecht!
- RTV Utrecht presentator Anita Sara Nederlof wordt het nieuwe gezicht van RTL Nieuws
- Gezocht: foto's uit de Tweede Wereldoorlog!
- Deel twee van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Vrijwilligersweek op Radio M Utrecht