RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht


Persberichten


Persbericht: Een Kerst vol verhalen op RTV Utrecht


Tijdens de kerstdagen zendt RTV Utrecht verschillende bijzondere verhalen uit. Zo volgen we elf Utrechtse jongeren van hun 11de tot hun 18de jaar. We kijken hoe het gaat met de restauratie van de Domtoren en  blikken samen met Margreet terug op het afgelopen jaar samen met de inwoners van Leerdam. Dat wordt dus een Kerst om van te genieten!

Eerste Kerstdag – woensdag 25 december

DocU De wereld aan je voeten
Michiel van Erp portretteerde in 2011 Tijd van je leven elf Utrechtse kinderen vanaf hun elfde jaar. Inmiddels heet het project De wereld aan je voeten. De jongeren zijn inmiddels achttien en zwaaien hun jeugd vaarwel. Welke gebeurtenissen waren bepalend voor hun ontwikkeling en groei tot nu toe? Aan de hand van een nu rijk archief uit hun eigen leven maken de hoofdpersonen de balans op. 


DocU Restauratie Domtoren
De restauratie van de Domtoren gaat het derde jaar in. In de derde documentaire die we over de restauratie maken, ziet u hoe de Domtoren voor vijf jaar in de steigers gaat. Het bouwen van die steiger is een spectaculaire klus. Het is de hoogste steiger van Nederland en het totale gewicht is 440.000 kilo. Kan de Domtoren dat enorme gewicht wel aan? De beheerder van de Domtoren, Jaap van Engelenburg heeft zijn twijfels.

 

Tweede Kerstdag - donderdag 26 december

Kerst viert u bij ons
Vanaf 9 december stond Radio M Utrecht in het teken van Kerst. In het lunchprogramma Aan Tafel was het extra gezellig. Presentatrice Conny Kraaijeveld ontving diverse gasten zoals Hans van Willigenburg, Cor Bakker, Henk Dissel, Karla Peijs, Sjors Fröhlich en Paul Haenen. Elke dag was er live muziek van onder andere La Familia, Martijn Fischer, The Glamrocks en Gerard Alderliefste. Ook konden de kijkers op RTV Utrecht weer live meekijken. Heeft u het gemist? Dan kunt u op Tweede Kerstdag alsnog genieten van een samenvatting van deze uitzendingen van Aan Tafel!

Margreet blikt terug
De laatste weken van het jaar strijkt Margreet neer in het pittoreske Leerdam. Met de inwoners kijkt Margreet terug op dit jaar en ze volgt hun voorbereidingen op de feestdagen.

Meer informatie over de kerstprogramma's en de gids met de uitzendtijden zijn te vinden op rtvutrecht.nl of de RTV Utrecht App. De programma's zijn ook allemaal online terug te kijken via de gemist-pagina op rtvutrecht.nl.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer:

030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- Duitse Dag op Radio M Utrecht
- Mirjam de Witte nieuwe presentatrice UNieuws op RTV Utrecht
- Een Kerst vol verhalen op RTV Utrecht