RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Deel drie van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht


Op zondag 1 maart zendt RTV Utrecht de documentaire Een nieuwe bibliotheek deel 3 uit. Utrecht krijgt een nieuwe centrale bibliotheek. Het karakteristieke voormalige postkantoor Neude wordt geheel vernieuwd om plaats te bieden aan de bibliotheek van de toekomst. De opening is in 2020, maar hoe staat het er nu voor? Deel drie van de documentaire is te zien op  1 maart.

Deel drie: 1 maart
Vrijdag 13 maart opent de Centrale Bibliotheek Utrecht haar deuren in het voormalige postkantoor aan de Neude. In deze documentaire volgen we de bibliotheekmedewerkers in de laatste spannende stappen naar dit moment. Er komt nogal wat bij kijken om 979 boekenkasten te vullen. Maar we zien vooral hoe de nieuwe bibliotheek meer is dan een huis van boeken. De bibliotheek Neude wordt een plek om te ontmoeten. Voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Hoe raak je bijvoorbeeld jaren aan bouwstof weer kwijt? In welke volgorde verhuis je de boeken en wat is er gebeurd met die prachtige monumentale hal?

Deel één
Eerder zond RTV Utrecht het eerste deel van de serie uit. Daarin volgden we het ontstaan van de nieuwe Bibliotheek op de Neude: Wat ging er aan vooraf, wat moet er allemaal gebeuren en wat is de rol van de architecten? Maar ook komt de vraag aan de orde wat de rol is van een bibliotheek in deze tijd. Deel 1 wordt nog een keer uitgezonden op zaterdag 16 november.

Deel twee
In deel twee van de documentaire zien we dat het spannend wordt want er komt een grote roltrap en er worden nieuwe ingangen gemaakt! Tijdens de verbouwing  en graafwerkzaamheden (4 meter diep) worden er waterputten, oude stadsmuren en kelders gevonden. En hoe het zit met de akoestiek van het gebouw?

De DocU: Een nieuwe bibliotheek deel 3 is zondag 1 maart te zien op RTV Utrecht. Deel 1 en deel 2 van de DocU zijn te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

 RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten viacommunicatie@rtvutrecht.nl.

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Onvervalst Utrechts regiodrama Nachtegaal en Zonen terug op RTV Utrecht
- Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht
- Documentaire over Houten op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag live uit
- Tweedelige documentaire over de Utrechtse wijk Overvecht op RTV Utrecht
- Deel drie van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Week van de 80's op Radio M Utrecht