RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag live uit


Op woensdag 18 maart herdenkt Utrecht de tramaanslag op het 24 Oktoberplein van precies een jaar geleden.  Vanaf 10.25 uur zenden RTV Utrecht en UStad een live programma uit. Op Radio M Utrecht Fm 93.1 en Bingo FM doet Robert-Jan Booij verslag van de herdenking. Later op de dag is er om 17.00 uur een uitgebreide terugblik te zien in het nieuwsprogramma UNieuws op RTV Utrecht.

In aanloop naar de herdenking probeert RTV Utrecht antwoord te geven op de vraag: wat is, een jaar later, de impact van de aanslag op de gewone Utrechter? Van woensdag 11 tot met dinsdag 17 maart is er daarom iedere dag een TV- en radioreportage en een podcast rondom de aanslag van een jaar geleden. Zo is er een reportage met René Verschuur, de vader van Roos, een van de 4 slachtoffers van de aanslag. Een podcast met een medewerker van Slachtofferhulp Nederland die betrokken was bij het begeleiden van de slachtoffers en een reportage met Karim Enahachi van de Moskee Sayidina Ibrahim in Kanaleneiland en Tycho Oostendorp (supporter FC Utrecht) over ‘Utreg buigt nooit’. Ook gaan we met Burgemeester Van Zanen in gesprek over de impact op de stad en de Utrechter. Deze reportages zijn ook te horen op Radio M Utrecht en te zien op onze online kanalen.

De herdenking van de tramaanslag is op 18 maart live te volgen via RTV Utrecht, UStad en een livestream op rtvutrecht.nl en de app van RTV Utrecht.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- Onvervalst Utrechts regiodrama Nachtegaal en Zonen terug op RTV Utrecht
- Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht
- Documentaire over Houten op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag live uit
- Tweedelige documentaire over de Utrechtse wijk Overvecht op RTV Utrecht
- Deel drie van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Week van de 80's op Radio M Utrecht