RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht


Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht

Op zondag 29 maart zendt RTV Utrecht de DocU: Restauratie Domtoren, iedereen naar boven deel 4 uit. Hopelijk gaat binnenkort de bezoekerslift van de Domtoren eindelijk open. Dan kan iedereen het hoogste punt van de toren bereiken, ook mensen die niet met de trap omhoog kunnen. Het eindstation van de lift is het bezoekersplatform, op 100 meter hoogte. In het vierde deel van de documentaireserie over de restauratie van de Domtoren zijn de voorbereidingen te zien, die vooraf zijn gegaan aan de opening. 

Is aan alle veiligheidseisen voldaan, hoe lang duurt de rondleiding precies en wat voor informatie krijgen de bezoekers te horen? De restauratie van de Domtoren is nu eindelijk echt begonnen. De discussie over het vervangen van stenen uit de bouwtijd gaat nog altijd door want is er een mogelijkheid om deze 600-jaar oude stenen te behouden of zullen ze moeten worden vervangen? De tijd dringt en er zal een knoop moeten worden doorgehakt. Bij het lichtspektakel van Keys of Light spelen gewone Utrechters op de piano waardoor er licht in allerlei vormen en kleuren op de Domtoren wordt geprojecteerd.  Een van de pianisten is de Engelse meesterpianist Alexander Ullman, finalist van het Franz Liszt-concours. Hij vertelt dat hij graag een steentje bijdraagt aan de restauratie van de Domtoren.

De documentaire is een samenwerking tussen Gemeente Utrecht en RTV Utrecht.

Door de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus is de opening van de lift uitgesteld. Wanneer de lift precies open gaat? Dat hoort u natuurlijk bij RTV Utrecht!

De DocU: Restauratie Domtoren, iedereen naar boven deel 4 is zondag 29 maart te zien op RTV Utrecht. Deel 1, 2 en 3 van de DocU zijn te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Onvervalst Utrechts regiodrama Nachtegaal en Zonen terug op RTV Utrecht
- Deel 4 van de documentaire over de restauratie van de Domtoren op RTV Utrecht
- Documentaire over Houten op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag live uit
- Tweedelige documentaire over de Utrechtse wijk Overvecht op RTV Utrecht
- Deel drie van de documentaire over de nieuwe Utrechtse bibliotheek op RTV Utrecht
- Week van de 80's op Radio M Utrecht