RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Speciale oranje programma's op RTV Utrecht tijdens Koningsdag


RTV Utrecht en UStad zenden op maandag 27 april een aantal speciale programma's uit. Nu we in Nederland door het coronavirus geen Koningsdag kunnen vieren zendt de regionale omroep een samenvatting van Koningsdag 2019 in Amersfoort uit. Vorig jaar kwam de koninklijke familie naar onze regio om deze speciale dag te vieren. Hiernaast zendt RTV Utrecht ook de DocU: Anton Geesink, Man met een missie uit en op UStad de DocU: Utrecht en Oranje.

DocU: Anton Geesink, Man met een missie
Op Koningsdag een programma over de koning van de Nederlandse judo: de Utrechtse Anton Geesink. In de documentaire over deze judoka komt Jans, de vrouw van Anton, uitgebreid aan het woord en dat is vrij opmerkelijk omdat zij meestal buiten beeld bleef. Verder een gesprek met Gerard, de broer van de judoka. De familie van Anton Geesink heeft hun privé-archief met uniek beeldmateriaal en eigendommen van Anton Geesink geschonken aan Het Utrechts Archief. Vanaf 17.00 uur elk uur te zien bij RTV Utrecht.

DocU: Utrecht en Oranje
Op UStad is de DocU: Utrecht en Oranje te zien.  Een documentaire uit de tijd dat Koningsdag nog Koninginnedag was. De film volgt Utrechtse Oranjeverenigingen in hun voorbereidingen op de grote dag. Daartussendoor wordt verteld hoe Koningsdag en Koninginnedag ontstaan zijn. Utrecht speelde daarbij een belangrijke rol. Gedurende de dag elk uur te zien op RTV Utrecht.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht. UStad is onderdeel van RTV Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- WEEK VAN DE SEVENTIES BIJ RADIO M UTRECHT
- Speciale programma's op RTV Utrecht tijdens Pinksteren
- Beatles Dag op Radio M Utrecht
- Nieuwe serie Margreet op anderhalve meter op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt documentaire ‘De waarde van water ‘uit
- Extra Namen & Rugnummers Live op Radio M Utrecht
- Speciale programma's 4 en 5 mei op RTV Utrecht en UStad
- Radio M Utrecht best beluisterde radiozender in februari en maart
- Speciale oranje programma's op RTV Utrecht tijdens Koningsdag
- Jeroen Latijnhouwers naar Radio M Utrecht