RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: RTV Utrecht zwaait Jan van Zanen uit


Dinsdag 30 juni is de laatste dag voor Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Na 6 jaren de burgervader van de stad te zijn geweest vertrekt hij richting Den Haag. Tijd om even stil te staan bij zijn ambtstermijn. RTV Utrecht en UStad zenden hierover de aankomend week diverse programma's uit op radio, televisie en natuurlijk online. Op dinsdag 30 juni wordt de laatste raadsvergadering van Burgemeester van Zanen live uitgezonden op RTV Utrecht en UStad. Ook staan de programma's van  de lokale televisiezender die dag in het teken van het afscheid van de burgemeester.

RTV Utrecht en UStad

DocU: Burgemeester, meer kunst dan je denkt.

Burgemeester Jan Van Zanen vertelt in deze documentaire over wat kunst met hem doet. In deze documentaire zien we Jan van Zanen thuis en op kantoor en kijken we mee tijdens zijn werkzaamheden. De documentaire is gemaakt door Peter Paul van der Houven en Carine van Santen i.s.m. NPO. Uitzending RTV Utrecht: Zaterdag 27 juni

Uitzending op UStad: Donderdag 25 juni en Zondag 28 juni

DocU: Dag meneer van Zanen  

Een gesprek met burgemeester Jan van Zanen. Over zijn vertrek, zijn band met de stad Utrecht en de Utrechters en zijn burgemeesterschap. Over hoogte- en dieptepunten zoals de tramaanslag, de Tour de France, het binnenhalen van de Vuelta en zijn afscheid in coronatijd. Hoe kijkt hij terug op de zes jaar dat hij burgervader heeft mogen zijn en wat brengt de toekomst nog. Jan van Zanen is sinds 1 januari 2014 burgemeester van de stad Utrecht en startte begin dit jaar zijn tweede termijn. Op 1 juli begint zijn nieuwe baan als burgemeester van Den Haag. Deze documentaire is gemaakt door verslaggever Iris Tasseron.

Uitzending op RTV Utrecht en UStad: maandag 29 juni

Live Raad Utrecht: Afscheidsvergadering Jan van Zanen

Vanuit TivoliVredenburg wordt in een buitengewone raadsvergadering afscheid genomen van Burgemeester Jan van Zanen, dit wordt vanaf 16.00 uur live uitgezonden. Verslaggever Marc van Rossum du Chattel is ook ter plaatse.

Live-Uitzending op RTV Utrecht en UStad: dinsdag 30 juni vanaf 16.00 uur

Utrecht zwaait Jan van Zanen uit

Kort programma met quotes van Utrechters over hun burgervader. Gemaakt door de redactie van RTV Utrecht ter gelegenheid van het aftreden van Burgemeester van Zanen.

Uitzending op UStad: zondag 28 juni

Bingo FM

Podcast Stadhuisplein  
In de maandelijkse podcast Stadhuisplein Utrecht praten journalist Tom Staal, oud-wethouder Yet van den Bergh en oud-raadslid Arjan Kleuver over de Utrechtse actualiteit onder leiding van RTV Utrecht-journalist Marc van Rossum du Chattel. Dit keer over burgemeester Jan van Zanen. Hij is terug te luisteren via www.rtvutrecht.nl/vanzanen. Een uitzending van het Bingo FM programma Stadhuisplein van 16 juni over Jan van Zanen is hier terug te horen.

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht. UStad en Bingo FM zijn onderdeel van RTV Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- De zomer viert u bij Radio M Utrecht!
- Gerard Schuiteman nieuwe Zakelijk Directeur RTV Utrecht
- RTV Utrecht zwaait Jan van Zanen uit
- Nieuw seizoen Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht
- Nieuwe serie Route C op RTV Utrecht
- WEEK VAN DE SEVENTIES BIJ RADIO M UTRECHT
- Nieuwe serie Margreet op anderhalve meter op RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt documentaire ‘De waarde van water ‘uit