RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Nieuwe serie 1 km dijk op RTV Utrecht


Vanaf zondag 25 oktober zendt RTV Utrecht de nieuwe documentairereeks 1 km dijk...en zover je kunt kijken uit. In zes afleveringen nemen bewoners van de Langbroekerdijk de kijker mee naar hun woongebied. Door hun kijk op dit unieke stukje Utrecht zien we wat er zich allemaal aan deze dijk afspeelt.

"Daar wonen wij, aan de Langbroekerdijk, en we verwonderen ons" dat is het uitgangspunt van de serie 1 km dijk waarin we meekijken met Leen,Tineke en hun buren die aan de dijk wonen. Zij laten zien wat er langs dit stukje dijk allemaal te beleven is. Wat is de geschiedenis van dit stukje land en wie wonen en werken er? Wat valt er te vertellen over het ontstaan, de natuurontwikkeling of archeologische vondsten? Er staat een echt kasteel, nu een bed en breakfast en een eeuwenoud landgoed van een heuse Oostenrijkse prinses. Verder zijn er  boeren met zorgen en boeren met  nieuwe ideeën. Maar ook actieve recreatieve ondernemers, een camping en een kanoverhuur.

In 1 km dijk vertellen bewoners, onderzoekers en historici de verhalen van dit gebied. De documentairereeks is mede mogelijk gemaakt door Leader, Provincie Utrecht, Gemeenten Bunnik en Utrechtse Heuvelrug, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, De Brede Kijk, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ridderschap van Utrecht. De serie is vanaf zondag 25 oktober iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- DocU Global Goals in eigen stad op RTV Utrecht
- Utrecht bedankt vrijwilligers live op televisie
- Volop extra aandacht voor lokale berichtgeving.
- Geen intochten dit jaar maar Sinterklaas komt wel naar RTV Utrecht!
- Documentaire de Kunst va draaiorgels op RTV Utrecht
- Vier omroepen, waaronder RTV Utrecht, bundelen reclamekrachten
- Nieuwe serie 1 km dijk op RTV Utrecht