RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: DocU VAART - een ode aan de stadsnatuur op RTV Utrecht


Wie de natuur wil ontdekken, hoeft de stad niet uit dat zien we in de Docu: VAART op zo 31 januari.  Geïnspireerd door documentairemakers zoals Jorens Ivens en Bert Haanstra, ging Suzanne van Leendert op zoek naar verbinding met de natuur in de stad. Het resultaat is een film die zich door de seizoenen heen richt op een stuk water midden in de stad. Een stuk water van nog geen anderhalve kilometer waar zich meer afspeelt dan je denkt…

Suzanne richtte zich op haar directe omgeving, een vaart in de stad Utrecht (de Klopvaart), als het ware haar ‘achtertuin’. Geen natuurgebied maar een stuk water dat op het eerste gezicht alledaags en niet bijster interessant lijkt, met hoge flats aan de ene kant en huizen aan de andere kant. Een stuk water dat in elke stad wel te vinden is.  Je kunt er achteloos langs fietsen of, zoals de film doet, een moment bij stil staan.

De film is een samenwerking met Anne Broeksma, dichteres van het Utrechtse Stadsdichtersgilde, die een poëtische voice-over bij de beelden schreef, en Gerwin Weidenaar, net afgestuurd componist en sound designer, die een klankwereld creëerde waarin de grens tussen omgevingsgeluid, sound design en muziek vervaagt.

Quote regisseur:

“Met mijn film wil ik laten zien dat je voor natuur de stad niet uit hoeft, en laten zien hoe mooi je eigen omgeving kan zijn als je er maar oog voor hebt.”

De documentaire VAART - een ode aan de stadsnatuur werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, RTV Utrecht, KF Hein Fonds, Stichting Carel Nengerman Fonds, Gravin van Bylandt Stichting en Stichting Xpress Art. De DocU is zondag 31 januari te zien op RTV Utrecht en na uitzending terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- RTV Utrecht gaat op bezoek bij vrijwilligersinitiatieven in het programma Utrecht verbindt
- RTV Utrecht houdt de mensen in beweging met BlijFFit!
- Terug naar de 80's op Radio M Utrecht
- Documentaire over het stadhuis van Utrecht op RTV Utrecht
- DocU VAART - een ode aan de stadsnatuur op RTV Utrecht
- Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht
- Nieuw: NOS Journaal Regio