RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Documentaire over het stadhuis van Utrecht op RTV Utrecht


RTV Utrecht zendt op zondag 7 februari de DocU: Het stadhuis van Utrecht, ons huis vol verhalen uit. Het is een van de bekendste herkenningspunten in de Utrechtse binnenstad: het stadhuis aan de Stadhuisbrug. Veel Utrechters beleefden er de mooiste momenten van hun leven. Koninginnen Wilhelmina en Emma namen er een défilé af en Beatrix heeft het in 2000 geopend na de verbouwing. Een plek met een rijke geschiedenis en een mooie toekomst!

Al eeuwenlang speelt het stadhuis een belangrijke rol in het leven van de inwoners van Utrecht en soms ook ver daarbuiten. Kunst, liefde, muziek en politiek, het Utrechtse stadhuis is nu een plek waar mensen elkaar ontmoeten, om te trouwen, te genieten van een concert of tentoonstelling. Maar ook om invloed te hebben op waar het met de stad naartoe gaat. Het is een huis voor de democratie waar politici al eeuwenlang vergaderen en beslissingen nemen voor de stad.

In de DocU zien we mensen die werken op het stadhuis. Zoals de nieuwe burgemeester Sharon Dijksma en het uit Iran gevluchte raadslid Melody Deldjou Fard. Voor Melody is het lang niet altijd vanzelfsprekend geweest dat je je mening kan laten horen. De documentaire geeft een gevarieerd beeld van heden en verleden. Zo vertelt stadshistoricus René de Kam over de hoogtepunten uit de geschiedenis van het pand. Hoe het stadsbestuur vroeger met epidemieën omging. Dat de vredesonderhandelingen voor de Vrede van Utrecht begonnen in de raadszaal van het Stadhuis. Na de ondertekening daarvan in 1713 veranderde de stad compleet. En wie stond in de jaren tachtig niet te dansen in discotheek Fellini in de 14e eeuwse kelders?

De documentaire Het stadhuis van Utrecht, ons huis vol verhalen is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht. De DocU is zondag 7 februari te zien op RTV Utrecht en op donderdag 18 februari op UStad en na uitzending terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- RTV Utrecht gaat op bezoek bij vrijwilligersinitiatieven in het programma Utrecht verbindt
- RTV Utrecht houdt de mensen in beweging met BlijFFit!
- Terug naar de 80's op Radio M Utrecht
- Documentaire over het stadhuis van Utrecht op RTV Utrecht
- DocU VAART - een ode aan de stadsnatuur op RTV Utrecht
- Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht
- Nieuw: NOS Journaal Regio