RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Terug naar de 80's op Radio M Utrecht


De jaren tachtig: het decennium van Ciske de Rat, Zeg 'ns AAA en Dynasty. En wie keek er niet naar Medisch Centrum West of luisterde naar De Avondspits? Vanaf maandag 15 februari is het vijf dagen lang De Week van de Eighties op Radio M Utrecht! Lekker wegdromen met de beste hits van Michael Jackson, Whitney Houston en de Dolly Dots, luisteren naar leuke gasten in Aan Tafel! en de hele week kans op te gekke prijzen. Natuurlijk kan je ook je eigen favoriete 80's hit aanvragen bij Jos in Eighties op Verzoek.

Programmaleider Radio M Utrecht Pieter Vorage: “Muziek uit de jaren 80 is weer helemaal terug en vaak een inspiratiebron voor artiesten van nu. In De Week van de Eighties verrassen we onze luisteraars met de bekende meezingers en vergeten hits van toen. Luister dus naar Radio M Utrecht voor een fijne week nostalgie en dat heerlijke jaren 80 gevoel!”

Aan Tafel!
In het lunchprogramma Aan Tafel! duikt Conny Kraaijeveld dagelijks vanaf 12.00 uur in de jaren 80 en bespreekt met interessante gasten onder andere de radio, televisie en trends van toen. Zo is de Utrechtse modejournaliste Cécile Narinx, te gast. Ze vertelt over de mode uit de jaren ’80, maar ook over de verschillende warenhuizen uit die tijd, de modeshows en de ontwerpers die toen in de schijnwerpers stonden. Ook Willem Boele uit Kockengen komt langs. Hij was al vanaf de middelbare school radioman in hart en nieren. Willem vond dat er te weinig Nederlandstalige en levensliederen te horen waren op de bestaande zenders en besloot in 1982 zijn eigen piratenzender op te zetten.  

Prachtig 80
Edwin Meerman presenteert iedere werkdag tussen 14.00 en 15.00 uur het programma Prachtig 80. Een muzikale terugblik op de jaren 80 met elke dag een ander thema: meidengroepen, filmmuziek, covers, het songfestival en instrumentale muziek.

Eighties op Verzoek
Elke dag tussen 15.00 en 17.00 uur presenteert Jos van Heerden de beste muziek uit de jaren 80 op verzoek. Zelf een plaat aanvragen kan via www.rtvutrecht.nl/verzoek.

Super Eighties
Tussen 19:00 en 20:00 uur presenteert Edwin Meerman het programma Super Eighties. In dit programma veel aandacht voor de vergeten hits uit de jaren 80.

De Week van de Eighties is van maandag 15 tot en met vrijdag 19 februari op Radio M Utrecht FM 93.1 en via de RTV Utrecht app te beluisteren. Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.


Eerder verschenen persberichten:
- RTV Utrecht gaat op bezoek bij vrijwilligersinitiatieven in het programma Utrecht verbindt
- RTV Utrecht houdt de mensen in beweging met BlijFFit!
- Terug naar de 80's op Radio M Utrecht
- Documentaire over het stadhuis van Utrecht op RTV Utrecht
- DocU VAART - een ode aan de stadsnatuur op RTV Utrecht
- Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht
- Nieuw: NOS Journaal Regio