RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: RTV Utrecht gaat op bezoek bij vrijwilligersinitiatieven in het programma Utrecht verbindt


In tijden van Corona zijn er heel veel vrijwilligersinitiatieven ontstaan om elkaar deze lastige periode door te helpen. In de achtdelige serie Utrecht verbindt gaan we op bezoek bij verschillende lokale initiatieven in de stad Utrecht die als doel hebben "zorg voor elkaar". In de afleveringen zien we verschillende initiatieven op het gebied van sport, eenzaamheid, armoede en ondernemen. De serie Utrecht verbindt is vanaf 14 februari te zien op RTV Utrecht en op de lokale zender UStad.

In iedere aflevering gaan bestuurders van de gemeente Utrecht langs bij een initiatief met taart en een persoonlijk geschreven Dick Bruna-kaart, “Utrecht zorg goed voor elkaar". Daarmee willen zij vrijwilligers een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun inzet. De 8-delige reeks start met burgemeester Sharon Dijksma die een kijkje neemt bij een initiatief van Serve the City Utrecht. Een vrijwilligersorganisatie van jongeren die hulp en aandacht bieden aan mensen met weinig of geen netwerk in de gemeente Utrecht. Zo doen vrijwilligers boodschappen voor oudere mensen of spreken af met asielzoekers die de stad beter willen leren kennen!

Utrecht verbindt is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en de Vrijwilligerscentrale Utrecht en is vanaf 14 februari te zien op RTV Utrecht en UStad. Voor de exacte uitzendtijden check rtvutrecht.nl/gids. Het programma is terug te kijken op rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- RTV Utrecht gaat op bezoek bij vrijwilligersinitiatieven in het programma Utrecht verbindt
- RTV Utrecht houdt de mensen in beweging met BlijFFit!
- Terug naar de 80's op Radio M Utrecht
- Documentaire over het stadhuis van Utrecht op RTV Utrecht
- DocU VAART - een ode aan de stadsnatuur op RTV Utrecht
- Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht
- Nieuw: NOS Journaal Regio