RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Heim-weetjes op UStad


Ooit wel eens door de binnenstad van Utrecht gelopen en je afgevraagd waarom er een zwaan op de kerktoren prijkt in plaats van een haan, of waarom Utrecht een Hamburgerstraat heeft? Kijk dan vanaf zondag 21 maart naar het programma Heim-weetjes. Stadsgids Iris Dijkstra vertelt iedere week een nieuw Utrechts stadsweetje.

"Van heimwee heb ik gelukkig zelden last. Maar heim-weetjes heb ik des te meer. Als stadsgids in Utrecht ben ik altijd op zoek naar verhalen" aldus Iris. In deze achtdelige serie neemt ze de kijker mee door het prachtige centrum. Zo vertelt ze het verhaal van de kluizenaressen die zich vroeger in Utrechtse kerken lieten opsluiten, wie er vroeger toch in het prachtige pand met de rode luiken woonde en wat er vroeger op de werf voor de Winkel van Sinkel stond.

 

De serie Utrechtse Heim-weetjes is vanaf zondag van 21 maart iedere week te zien op UStad. De uitzendingen zijn terug te kijken op www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

UStad is de televisiezender van de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht, de omroep van de provincie Utrecht

___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afdeling Communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl

 


Eerder verschenen persberichten:
- Pasen bij RTV Utrecht
- Een weeromslag bij Radio M Utrecht
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal
- Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht
- 100 dagen burgemeester Sharon Dijksma op RTV Utrecht
- Heim-weetjes op UStad
- U Kiest bij RTV Utrecht