RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht


Van het Hollandse levenslied tot oratorium en van kamerkoor tot musical, met zo’n 300 zangkoren is Utrecht een echte korenstad. Hoe vergaat het de Utrechtse koren nu eigenlijk in coronatijd? In de zevendelige serie Koren en corona vertellen 7 verschillende koren over de impact van corona op hun passie. Het programma is vanaf zondag 28 maart te zien op RTV Utrecht en vanaf maandag 5 april op UStad.

Wekelijks kwamen in Utrecht duizenden koorleden samen om te repeteren, op te treden of om gewoon gezellig bij te kletsen. Totdat corona kwam en gezamenlijk zingen niet meer mogelijk was. Hoe gaan de verschillende koren hiermee om? Welke creatieve oplossingen worden er bedacht om toch veilig samen te kunnen zingen?

Aflevering 1: Studio Voices
In de eerste aflevering is Studio Voices te zien. Dit is een creatieve en ambitieuze vocal group die in 2019 is opgericht door dirigent/arrangeur Ruben Smits. Het repertoire varieert van pop, jazz, soul tot klassiek. Aan het begin van de coronacrisis in maart 2020 ging ook bij dit koor een vette streep door al hun geplande activiteiten. Maar al vrij snel werd de draad weer opgepakt en zette Studio Voices hun repetities voort via ‘zoom sessies’. Hoe dat gaat kunnen we zien in de eerste aflevering van ‘Corona Koren’.

Koren en corona is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds en ZIMIHC en is vanaf zondag 28 maart te zien op RTV Utrecht en vanaf maandag 4 april op UStad. Voor de exacte uitzendtijden check rtvutrecht.nl/gids en het programma is  terug te kijken op rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Pasen bij RTV Utrecht
- Een weeromslag bij Radio M Utrecht
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal
- Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht
- 100 dagen burgemeester Sharon Dijksma op RTV Utrecht
- Heim-weetjes op UStad
- U Kiest bij RTV Utrecht