RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Een weeromslag bij Radio M Utrecht


Na 16 jaar gaat weerman Arie Verrips Radio M Utrecht verlaten en nemen Grieta Spannenburg en Margot Ribberink het weerstokje van hem over. Met Margot en Grieta wordt het team van Radio M Utrecht versterkt met twee zeer gewaardeerde weervrouwen. Margot en Grieta starten vanaf donderdag 1 april op Radio M Utrecht.

Het viel weerman Arie niet mee om de beslissing te maken te vertrekken bij de regionale zender. En zijn passie voor het weer is ook zeker niet verdwenen vertelt Arie "Na 16 jaar dagelijks en met veel plezier als weerman voor RTV Utrecht en Radio M Utrecht te hebben gewerkt, wil ik me nu wagen aan nieuwe uitdagingen. Op weergebied is dit het geven van voordrachten en gastlessen over het weer, zodra het weer kan, en natuurlijk blijf ik ook gewoon veel fietsen en wandelen als voorheen. Wellicht dan ook ergens tot ziens!" aldus Verrips.

Programmaleider Radio M Utrecht Pieter Vorage laat weten "Arie heeft ons de afgelopen 16 jaar met zijn kennis en bevlogenheid fantastisch op de hoogte gehouden van het weer. Daar wil ik hem ook namens alle luisteraars hartelijk voor bedanken. Met de komst van weervrouwen Grieta en Margot blijft Radio M Utrecht ook in 2021 de zender waar de zon altijd schijnt!".

Zowel Margot als Grieta hebben erg veel zin om te starten bij Radio M Utrecht. Zo zegt  Margot Ribberink "Van oorsprong ben ik bioloog, maar al heel lang bezig met het weer, op TV. Maar eigenlijk vind ik radio veel leuker. Een weerpraatje is in gesprek gaan met de presentatoren, inhaken op de actualiteit en meepraten over wat er speelt in de regio, niet alleen over het weer maar wat mij betreft ook over klimaat, natuur en duurzaamheid. Superleuk dat ik met collega-weervrouw Grieta vanaf 1 april het weer mag presenteren bij Radio M Utrecht." En Grieta Spannenburg geeft aan "Sinds eind vorige eeuw zit ik 'in het weer'. Al heb ik ook allerlei andere werkzaamheden verricht, ik keer steeds als een boemerang terug in de meteorologie. De weerkunde blijft mij dus boeien, net zoals de natuur dat doet. Er is altijd nog zoveel te leren, te begrijpen en nog zoveel om je over te verbazen. Het weer verrast ook nog geregeld, en dat is natuurlijk mooi. Ik heb enorm veel zin om samen met Margot bij Radio M Utrecht aan de slag te gaan. Radio is een prachtmedium en het is heerlijk om presentatoren en luisteraars mee te nemen in het verhaal."

Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afdeling Communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl

 


Eerder verschenen persberichten:
- Pasen bij RTV Utrecht
- Een weeromslag bij Radio M Utrecht
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal
- Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht
- 100 dagen burgemeester Sharon Dijksma op RTV Utrecht
- Heim-weetjes op UStad
- U Kiest bij RTV Utrecht