RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Documentaire Wonen met water op RTV Utrecht


De Nederlandse huishoudens verbruiken ongeveer twee derde van het water dat in Nederland door waterleidingbedrijven wordt geleverd. Hoe zorgen we in de toekomst voor voldoende drinkwater wanneer we door klimaatveranderingen steeds meer te maken krijgen met droogte? In de documentaire Wonen met water gaan we op zoek naar mogelijk oplossingen. De Docu: Wonen met water is op 25 april te zien op RTV Utrecht.

Doordat er steeds vaker sprake is van extreem weer, lange periodes van droogte en korte periodes waarin relatief veel regen valt, wordt er gezocht naar oplossingen om de drinkwatervoorraad in de toekomst op peil te houden en te voorkomen dat de grond verdroogt.

Kunnen we ons toilet niet spoelen met regenwater of ons eigen gezuiverde douchewater? Op Pampus is geen waterleiding en wordt onderzocht of er ter plekke drinkwater gemaakt kan worden. Zou dat ook op andere plekken kunnen? In een nieuwbouwwijk in Renswoude worden grote regenwater opslagtanks ingebouwd onder de oprit. Met dit water wordt het toilet gespoeld en kan de tuin gesproeid worden. Hoe werkt dat precies? Je ziet het in de DocU: Wonen

De documentaire Wonen met water, is mede mogelijk gemaakt door drinkwaterbedrijf Vitens en wordt uitgezonden op 25 april. Na uitzending is documentaire terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.


Eerder verschenen persberichten:
- DocU Stadshart verdient een stadsgezicht
- Speciale programma's op 4 en 5 mei bij RTV Utrecht en UStad
- Documentaireserie ‘Op de Vlucht’ bij RTV Utrecht
- Documentaire Wonen met water op RTV Utrecht
- Speel dinsdag 27 april live mee met De Utrecht Koningsdagquiz
- Pasen bij RTV Utrecht
- Een weeromslag bij Radio M Utrecht
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal
- Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht
- 100 dagen burgemeester Sharon Dijksma op RTV Utrecht