RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Documentaireserie ‘Op de Vlucht’ bij RTV Utrecht


De driedelige documentaire ‘Op de vlucht’  gaat over het ongelooflijke verhaal van het Joodse gezin Hein in de Tweede Wereldoorlog in Utrecht. ‘Op de Vlucht’ vertelt hoe Paul en Netta Hein door overlevingsdrift, alertheid, de hulp van Utrechters en een flinke dosis geluk de oorlog overleefden. De eerste aflevering van de documentaire is te zien op 1 mei bij RTV Utrecht, aflevering twee op 2 mei en het slot van de serie is te zien op 3 mei.

Paul en Netta Hein wonen aan het begin van de oorlog met hun zoon Peter in de Utrechtse Wijde Begijnestraat. Omdat Netta tuberculose heeft, hoeft het gezin de eerste drie jaar van de oorlog niet op transport. In 1943 wordt het uiteindelijk toch te gevaarlijk en voelt het gezin Hein zich gedwongen om onder te duiken. Om hun overlevingskansen te vergroten brengen Paul en Netta Hein hun vierjarige zoon Peter bij vrienden onder. Zij zelf vertrekken naar hun eerste onderduikadres in Schalkwijk. Vanaf dat moment begint een angstaanjagende tocht langs verschillende Utrechtse onderduikadressen.

De documentaireserie vertelt ook het verhaal van de kleine Peter Hein. Tijdens de oorlog gaat hij van adres naar adres en die onzekere en verwarrend periode heeft zijn sporen bij hem nagelaten. Op zijn vijftigste krijgt Peter dan ook een ernstige depressie. Het overlevende verhaal van Paul en Netta Hein en de verhalen van Peter Hein en zijn kinderen maken duidelijk hoe een oorlog mensen kan beschadigen, maar ook hoe levenskrachtig mensen kunnen zijn.

De  documentaire is gemaakt door Bart Grimbergen en Roel Wijngaards-de Meij in samenwerking met RTV Utrecht en Omroep MAX en is mede mogelijk gemaakt door Omroep MAX en het K.F Heinfonds. De afleveringen zijn te zien op  RTV Utrecht op 1, 2 en 3 mei met een herhaling op 4, 5 en 6 mei. Na uitzending zijn de afleveringen ook online terug te kijken. 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Speciale programma's op 4 en 5 mei bij RTV Utrecht en UStad
- Documentaireserie ‘Op de Vlucht’ bij RTV Utrecht
- Documentaire Wonen met water op RTV Utrecht
- Speel dinsdag 27 april live mee met De Utrecht Koningsdagquiz
- Pasen bij RTV Utrecht
- Een weeromslag bij Radio M Utrecht
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal
- Programma over koren in coronatijd te zien bij RTV Utrecht
- 100 dagen burgemeester Sharon Dijksma op RTV Utrecht