RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: DocU Stadshart verdient een stadsgezicht


Zondag 23 mei zendt RTV Utrecht de DocU: Stadshart verdient een stadsgezicht uit. Over het culturele hart van Veenendaal; het Thoomesplein en het Stipplein. Beeldend kunstenaar Linette Dijk vond dat Veenendaal een stadsgezicht verdient en maakte voor ieder plein een kunstwerk. De twee bronzen kunstwerken op de twee pleinen vormen samen één voorstelling.  We kijken mee met de totstandkoming van twee, meer dan levensgrote beelden in het centrum van Veenendaal.

 

Het culturele hart van Veenendaal bevindt zich op het Thoomesplein en het Stipplein van Veenendaal en verdient een stadsgezicht. Door op ieder plein een kunstwerk te plaatsen creëert de kunstenaar verbinding van de twee pleinen en verbinding van de verschillende culturen. De kunstwerken slaan een brug tussen mensen en zoekt (verrassende) verbinding(en) in de samenleving. De kunstwerken brengen actie en dynamiek teweeg, verbinden en inspireren. De twee kunstwerken hebben ook een belangrijke functie voor de regio van Veenendaal en de provincie Utrecht.

 

Het thema van de beelden is 'Verlangen-Vieren". In deze tijd zo actueel,het verlangen om het leven te kunnen vieren met de ander, een wens van ons allemaal. De twee bronzen kunstwerken op de twee pleinen zijn samen één voorstelling. Waar het ene beeld zoekt naar grond, de verbinding, het thuis, de cultuur, en daarmee de vraagtekens symboliseert, staat de ander voor ontvangen, de ambitie en het vieren van het leven en daarmee de uitroeptekens. Deze twee ontmoeten elkaar in het midden.

 

 

De documentaire Stadshart verdient een stadsgezicht wordt zondag 23 mei uitgezonden op RTV Utrecht en is daarna te zien

Op de gemist pagina van rtvutrecht.nl

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Win de Jaarbeurs voor een eigen Utrechts evenement!
- Week van de Seventies bij Radio M Utrecht
- Documentaire over drie generaties ijsmakers op RTV Utrecht
- Eddy ZoŽy trekt opnieuw de natuur in voor RTV Utrecht
- DocU Stadshart verdient een stadsgezicht
- Speciale programma's op 4 en 5 mei bij RTV Utrecht en UStad
- Nieuwsplein33, Uniek en lokaal