RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Week van het Water bij RTV Utrecht


Van 6 tot en met 10 september staat RTV Utrecht in het teken van water. Hebben we te maken met een watercrisis? Houden we hier in Utrecht altijd droge voeten? Iedere ochtend in het Radio M Utrecht programma Utrecht is Wakker en in het TV programma UNieuws staan dit soort vragen centraal. Daarnaast zijn er dagelijks programma's over water te zien op RTV Utrecht en ook de onze socials duiken het water in!

Na de recente overstromingen in ons land is maar weer duidelijk geworden wat de kracht van ons water is. Hoe staan we er in Utrecht eigenlijk voor? Om daar achter te komen stellen we in de week van het water onder andere de volgende vragen: Kunnen onze riolen al het regenwater nog aan? Wat kunnen we doen om waterproblemen in de toekomst te voorkomen? Antwoorden op deze vragen hoort en ziet op Radio M Utrecht, RTV Utrecht en onze socials.

Naast het nieuwsprogramma UNieuws zenden we op RTV Utrecht iedere middag een aflevering van Verhalen van de Eem uit. Ook op de middag: de documentairereeks De waarde van water, De toekomst van water en Wonen met water en afleveringen van de Universiteit van Nederland over het stijgen van de zeespiegel en overstromingen.  

De Week van het water is van 6 tot en met 10 september te zien en te volgen op de verschillende kanalen van RTV Utrecht, alle programma's zijn ook online terug te kijken.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Utrecht eet samen tijdens de liveshow Het Grote Utrecht Stadsdiner
- Maarten van Rossem terug bij RTV Utrecht
- Radio M Utrecht gaat terug naar de sixties
- Deel drie van de K.F. Hein documentaireserie te zien bij RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt Spinvis, Concert op de Dom uit
- Serie over spontane natuur op RTV Utrecht
- Week van het Water bij RTV Utrecht