RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Deel drie van de K.F. Hein documentaireserie te zien bij RTV Utrecht


Op zondag 19 september zendt RTV Utrecht de DocU: Utrechter van betekenis; Karl Friedrich Hein en vrijwilligerswerk uit. Dit is het derde deel van de documentaireserie over deze bijzondere man die tot op de dag van vandaag veel betekend heeft voor onze provincie. Uit zijn nalatenschap worden veel culturele en maatschappelijk projecten gefinancierd en mensen in nood gesteund. In dit deel gaat presentator Tjerk Ridder op bezoek bij vrijwilligersprojecten die ondersteund worden in de provincie Utrecht.

Het K.F. Hein Fonds ondersteunt al sinds jaar en dag culturele en maatschappelijke projecten. Het geld waarvan deze steun wordt betaald, werd aan het einde van de 19de eeuw bij elkaar gespaard door de Duitse Karl Friedrich Hein. Eerder maakte RTV Utrecht al twee delen over deze Utrechter van betekenis en de projecten die tegenwoordig door het fonds worden ondersteund. Het derde deel richt zich, hoe kan het ook anders in het “Jaar van de Vrijwillige Inzet”, op de ondersteuning van vrijwilligersprojecten.

Tjerk Ridder is een Utrechtse theatermaker die zijn opleiding volgde aan de Hogeschool voor de Kunsten aan het Utrechtse Janskerkhof. Voor deel drie van deze documentaireserie loopt Tjerk een ochtend mee met de Natuurgroep Kockengen. Een gedreven groep vrijwilligers die nestkasten voor steenuilen en torenvalken maakt in het Groene Hart. Als de jonge vogels uit het ei zijn gekropen, zorgen de vrijwilligers er ook voor dat de vogels een ring om de poot krijgen. Een ander initiatief waar Tjerk op bezoek gaat is Taal Doet Meer. Dit is een project in de stad Utrecht waar mensen terecht kunnen die, om wat voor reden dan ook moeite hebben met de Nederlandse taal. Tijdens zijn bezoek komt hij in aanraking met bijzondere mensen. En een enthousiaste groep vrijwilligers in Doorn besloot om bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het dorp zichtbaar te maken in de straten. Ze deden historisch onderzoek en lieten 50 informatieborden maken en aanbrengen op historische plekken in het dorp. Ze nemen Tjerk mee op een ontdekkingstocht langs de verhalen. Ook is er in het programma aandacht voor een bewonersinitiatief uit Amersfoort en een ontmoetingsfestival uit Baarn.

De DocU: Utrechter van betekenis; Karl Friedrich Hein en vrijwilligerswerk is mede mogelijk gemaakt door het K.F. Hein Fonds en wordt uitgezonden op zondag 19 september op RTV Utrecht. Online is de DocU terug te zien na uitzending op rtvutrecht.nl/gemist. De eerdere twee delen zijn online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/kfhein.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Utrecht eet samen tijdens de liveshow Het Grote Utrecht Stadsdiner
- Maarten van Rossem terug bij RTV Utrecht
- Radio M Utrecht gaat terug naar de sixties
- Deel drie van de K.F. Hein documentaireserie te zien bij RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt Spinvis, Concert op de Dom uit
- Serie over spontane natuur op RTV Utrecht
- Week van het Water bij RTV Utrecht