RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht Samen voor elkaar!


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in een tijd dat we op veilige afstand moeten blijven? Met de actie Samen voor elkaar! wil RTV Utrecht de komende maanden aandacht besteden aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de corona crisis. Op radio, TV en online worden speciale programma’s of reportages gemaakt die mensen in deze moeilijke tijd kunnen inspireren of tot steun kunnen zijn.

Alle programma's, items en audiofragmenten van Samen voor elkaar vind je hier!

RTV Utrecht: Margreet, Samen voor elkaar!
In het televisieprogramma Margreet laat presentatrice Margreet van Gils zien hoe we in deze tijd van afstand, toch samen kunnen zijn. Het programma volgt bestaande corona-initiatieven, maar Margreet stroopt ook zelf de mouwen op! 

Social Media: Je bent jong en je helpt wat
In de nieuwe online serie Je bent jong en je helpt wat volgt RTV Utrecht jonge vrijwilligers die in hun drukke leven tijd maken om anderen te helpen. De één brengt zieke coronapatiënten rond, de ander biedt een luisterend oor bij de Luisterlijn. Het werk is niet altijd makkelijk, maar Utrecht kan op hen bouwen. De serie Je bent jong en je helpt wat is iedere zaterdag te zien op de accounts van RTV Utrecht op Instagram, Facebook en YouTube. Ook is er een nieuwe Facebook groep voor Samen voor elkaar! Word hier lid!

Bingo FM: Wie gunt u een kerstboom?
In de week van 7 december wordt er iedere dag in de middagshow Lunchpakket van Bingo FM een kerstboom weggeven met de vraag: Wie gunt u nou echt een boom? Kent u iemand in de stad Utrecht die u een kerstboon gunt? Mail dan naam en telefoonnummer samen met het verhaal naar info@bingofm.nl

Televisie-specials
Maandag 7 december is het programma Utrecht Bedankt Vrijwilligers te zien. In het programma zien we de uitreiking van de  Vrijwilligers Trofee. Op zaterdag dag 12 december zenden we Schijn een lichtje op mij uit. Daarin brengen we het licht bij de kijkers thuis. Omdat er dit jaar geen publiek ontstekingsmoment van de grootste kerstboom in IJsselstein kan zijn ontmoeten we elkaar voor de televisie.