RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Examen in coronatijd


Vanaf zaterdag 8 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Margreet uit. In de nieuwe serie Margreet: Examen in coronatijd gaat presentatrice Margreet van Gils op bezoek bij eindexamenleerlingen in de regio om te vragen hoe zij omgaan met de aangepaste manier van les krijgen in deze tijd. Hoe bepaal je in nu wat je wil gaan studeren en wat blijft er over van die leuke examenfeestjes? Margreet laat het zien!

Half mei begint het ‘Centraal Schriftelijk’ voor de eindexamenleerlingen in onze regio. Hoe gaat het met deze leerlingen die al twee schooljaren ander onderwijs krijgen dan ze gehoopt hadden? Ga er maar aanstaan als 17- of 18-jarige: veelal online onderwijs, sociale contacten op een laag pitje en vervolgopleidingen zonder open dagen! Het programma Margreet volgt de komende weken een groep leerlingen van 5 HAVO en 6 VWO van scholengemeenschap de Breul in Zeist. Ze doet dit voor, tijdens en ná de laatste examendagen.

 “Het is voor mij natuurlijk al járen geleden, maar ik herinner met het nog goed. Hard blokken, soms enorme stress, maar ook veel samen studeren en de opluchting toen het erop zat. De wereld leek aan je voeten te liggen en álles was (in de beleving van een tiener) mogelijk. Deze eindexamenleerlingen moeten het vooral alleen doen, hebben geen feestjes of leuke reizen in het vooruitzicht en weten opvallend vaak niet wat ze volgend jaar zullen gaan doen, omdat ze de afgelopen twee jaar niet bij vervolgopleidingen konden kijken. Ik merk dat ze het zwaar hebben, maar zie ook hun flexibiliteit en de wil om er tóch iets van te maken.”