RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mijn Mooiste Plek 4


RONDJE SPAKENBURG

Route: 38 kilometer - 2 uur fietsen

 

Start:

VVV Amersfoort

Breestraat 1

Amersfoort

Alternatief:

Stap op De Eemlijn en vaar 45 minuten mee over dit prachtige riviertje. Stap uit bij de halte Soest en volg van daar de route vanaf fietsknooppunt 87.

Fietsknooppunten:
83 - 82 - 87 - 72 - 15 - 08 - 12 - 13 - 04 - 05 - 03 - 50 - 06 - 07 - 09 - 10 - 82 - 83

Download GPX 

Informatie:
Fiets vanaf 'Keistad' Amersfoort door natuurgebied Arkemheen-Eemland naar het bijzondere Bunschoten-Spakenburg. Arkemheen-Eemland is een uniek en extreem open gebied met weidevogels in het land, grazende koeien in de wei en eindeloze vergezichten.

Hier vind je meer informatie en de routekaart van deze fietstocht.

Hanke Bruins Slot:
Hanke Bruins Slot is een voormalige landmachtofficier en zat later voor het CDA in de tweede kamer. In 2019 is Hanke lid van de Gedeputeerde Staten van Utrecht en beheert in die functie onder andere de portefeuille natuur. Ze is, naast een gedreven politica, ook zeer sportief. Ze is op hoog niveau veld- en zaalhockey keeper en speelde in het eerste van Kampong. In de zaal werd ze met die club in 2005 landskampioen. Tegenwoordig hardloopt ze wekelijks haar rondjes door de Provincie.

Marc Hofstra:
Marc Hofstra is voorzitter van de Stichting Geopark Heuvelrug en zet zich in om Eemland/Arkemheen de UNESCO status van Geopark te laten krijgen.