RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mijn Mooiste Plek 6


VINKEVEEN - NIEUWERSLUIS

Sloepenroute

 

Route: 32,1 kilometer

 

Start:

Camping Zwier 
Winkeldijk 20a Vinkeveen

 

Deze route volgt het sloepennetwerk in het westen van Utrecht, te herkennen aan de blauw-witte borden met cijfers.

knooppunten:

12 -  17 - 18 - 9 - 8 - 36 - 15 - 14 - 13 - 12.

 

Download GPX 

Informatie:
De sloepenroute Vinkeveen - Nieuwersluis is een fikse route door het noord-westen van de provincie. De volledige route is vijf uur varen maar dan hebben we de wachttijd bij sluizen en bruggen niet meegerekend. Een dag vullend programma, dus!

Langs de route zijn verschillende forten van de Linie van Amsterdam te bewonderen. Zo kom je langs het Fort in de Botshol, Fort Waver-Amstel en Fort bij Uithoorn. Je vaart over de kalme en fotogenieke wateren van De Winkel en de Waver, over de Amstel naar Uithoorn en via Mijdrecht over de Vinkeveense Plassen weer terug naar het startpunt.

Hier vind je meer informatie en de routekaart van deze fietstocht.

Leroy Lucas:
Leroy Lucas is de voorzitter van Keti Koti Utrecht  dat onder andere jaarlijks op 1 juli de festiviteiten rondom de Dag der Vrijheden organiseert. Op die dag in 1863 werd de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. Leroy is ook één van de initiatiefnemers van de Black Lives Matter demonstraties op 5 juni 2020 in Utrecht en medeoprichter van 030%, een organisatie die streeft naar meer representatie van Utrechters met een bi-culturele achtergrond. In 2021 was Leroy ambassadeur van de vrijheid.

Natalja Macnack:
Natalja Macnack is voorzitter van de Utrechtse stichting Tori Oso. Het doel van de stichting is om te verbinden door middel van kunst, cultuur, kennisoverdracht en gezelligheid. Suriname is de rode draad in de organisatie.