RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winnaar actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag bekend!


De Utrecht zorgt dag van ADSU is de grote winnaar geworden van de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag van de Jaarbeurs en RTV Utrecht. De samenwerkende Utrechtse zorgorganisaties kregen de meeste stemmen van het publiek en mogen later dit jaar hun idee in een van de hallen van de Jaarbeurs realiseren. Uit meer dan honderd inzendingen koos de jury twee weken geleden drie genomineerden. Het laatste woord was aan het publiek dat twee weken lang op deze genomineerden kon stemmen. In totaal zijn 2782 geldige stemmen uitgebracht. Lokaal Talent Utrecht is op de derde plaats geëindigd met 257 stemmen, de tweede plaats met 808 stemmen is voor het Free Run XL project en de Utrecht Zorgt Dag kreeg maar liefst 1717 stemmen en is dus onbetwist de nummer één.

Utrecht zorgt dag- Marjan van Lexmond
De droom van Marjan van Lexmond van ADSU gaat uitkomen. Zij wil de Jaarbeurs 1 dag openstellen voor de meest kwetsbare Utrechtse burgers.  

Haar eerst reactie na de winst: 'Echt fantastisch! Dit is echt een droom van heel veel cliënten en ik hoop dat we dit waar gaan maken door een fantastische dag neer te zetten".

Een dag die volledig in het teken staat van ontmoeting en inclusie.  ADSU staat voor ‘Aan De Slag in Utrecht’ en is een samenwerkingsverband van 16 organisaties in de VG, GGZ en verslavingszorg, de Gemeente Utrecht en het UWV.  De organisaties willen een feestelijke bijeenkomst organiseren voor cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s, leveranciers, etc. Een feest voor iedereen die zorg heeft gekregen en zorg heeft gegeven.

Corona maatregelen
Met de feestelijke dag in de Jaarbeurs willen RTV Utrecht en de Jaarbeurs vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, na een lange periode van beperkingen. Door de hernieuwde opleving van het virus en de terugkeer van beperkingen, is het nu nog niet mogelijk een definitieve datum voor het feest vast te stellen. ‘In de afgelopen weken zijn maatregelen voor de eventbranche weer verscherpt. We gaan er vanuit dat dit een kortdurende situatie is’, zegt commercieel directeur Peter van der Veer van de Jaarbeurs. ‘We kunnen heel veel aanpassen als het moet, maar dit evenement vraagt om echte speelruimte waar mensen zich vrij kunnen bewegen’.

Aanvankelijk was de planning om het evenement in september te realiseren. Verwachting is nu dat dit zeker naar oktober opschuift.

‘Dat geeft de winnaars ook wat extra tijd voor de voorbereiding’, zegt mediadirecteur William Valkenburg van RTV Utrecht. ‘Een hele hal vullen met activiteiten is een flinke en complexe klus, maar de zorgorganisaties achter dit idee beschikken over een krachtig netwerk van familie, bedrijven en vrijwilligers, die ze daarbij kunnen inzetten. Ook de Jaarbeurs en RTV Utrecht zullen ze daarbij ondersteunen’.

Help mee!
De Utrecht Zorgt Dag is een niet-commercieel evenement, voor en door Utrechters georganiseerd. Alle betrokkenen werken belangeloos mee om van het evenement een groot succes te maken.

Kun jij, jouw organisatie of jouw bedrijf een bijdrage leveren aan de feestelijke dag in de Jaarbeurs? Laat het ons weten en meld je aan op www.jaarbeurs.nl/win

Alles rondom de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag is te volgen op de web en app van RTV Utrecht op televisie op RTV Utrecht en UStad en via Radio M Utrecht en Bingo FM.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.