In onze podcasts onderzoeken we onderwerpen die spelen in de provincie. Van de Utrechtse wooncrisis en de politiek tot mooie sportverhalen en corona.

Bekijk hieronder het overzicht van onze podcasts en klik door voor de hele serie. Je kan je ook meteen abonneren op onze podcasts via Spotify of Apple Podcast zodat we je op de hoogte houden van nieuwe afleveringen.

Is de ouderenzorg van nu nog wel houdbaar? Wordt iedereen mantelzorger? Op deze vragen probeert Iris Tasseron antwoord te vinden in de podcastserie 'Zorgen'. Een persoonlijke zoektocht samen met haar moeder van 90 en 27-jarige zoon. Wil haar moeder wel zo afhankelijk zijn? En is haar zoon wel comfortabel met het vooruitzicht dat hij de zorgverantwoordelijkheid krijgt voor zijn moeder, zonder dat hij medische kennis heeft? In deze intieme en soms ook humorvolle podcast schetst Iris de toekomst van mantelzorg in Nederland.

Stel je voor: je buurvrouw is operazangeres en begint het liefst om 3.00 uur 's nachts met zingen. Of je buurman heeft psychische problemen en leegt een emmer met ontlasting in het grasveldje voor je huis. Niet alle buren staan gezellig met elkaar op het jaarlijkse straatfeest, of lenen in alle gemoedelijkheid een kopje suiker bij elkaar. In sommige gevallen is het beter als iemand zijn of haar huis uitgaat. Maar dat gaat niet altijd vrijwillig en het is de vraag waar iemand dan wél terecht kan. Evie Westland en Hannah Cammeraat gaan in de podcast Gillend Gek op zoek naar de – vaak verdrietige – verhalen achter woonoverlast.

Hoe beleefden Utrechters met een kwetsbare arbeidsmarktpositie de coronacrisis? Hoe verging het hen financieel en emotioneel? En welke hulp kregen ze (niet)? Journalisten Maarten Dallinga en Hugo Verkley volgden sinds het begin van de crisis, voorjaar 2020, vijf Utrechters. De vierdelige podcastserie Broos van RTV Utrecht vertelt hun verhaal. Broos kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Luister op Spotify, Apple Podcast en Google

Sjoerd Swane, een machtig politicus uit Maarssen die daar jaren geleden alle touwtjes in handen had en machtsmisbruik niet schuwde. Hij verdween spoorloos, nadat hij in 2011 werd veroordeeld voor fraude en corruptie. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart doken RTV Stichtse Vecht en RTV Utrecht nog één keer in het mysterie van de gevlogen wethouder.

Luister op Spotify of Apple Podcast.

Wat speelt er in de Amersfoortse politiek? Dat hoor je in de maandelijkse podcast Stadhuisplein Amersfoort. Onder leiding van Kees Hoogendijk van RTV Utrecht discussieert een politicus met het vaste panel dat bestaat uit Jeroen de Valk van de De Stad Amersfoort en Eric van der Velden van De Stadsbron.

Luister op Spotify of Apple Podcast.

Wat speelt er in de Utrechtse politiek? In de maandelijkse podcast Stadhuisplein Utrecht bespreekt verslaggever Marc van Rossum du Chattel de belangrijkste thema's met politici.

Luister op Spotify of Apple Podcast.

Mooie gesprekken met bijzondere sporters uit de regio. Luister hier naar de podcasts van de sportredactie.

Luister op Spotify of Apple Podcast.

De podcast Muurvast gaat over de overspannen woningmarkt in de regio Utrecht. Verslaggever Evie Westland spreekt met kenners én gedupeerden van de wooncrisis.

Luister op Spotify of Apple Podcast.

Begin 2020 kwam corona in ons leven. Een periode waarin een terrasje pakken op de Neude opeens heel bijzonder werd. In deze RTV Utrecht-podcast - Een man uit Houten - hoor je mensen die direct met corona te maken kregen. De crisis die bij ons begon bij een man uit Houten.

Luister op Spotify of Apple Podcast.