RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van 14 tot en met vrijdag 18 juni bij Radio M Utrecht:

Vanaf maandag presenteert Radio M Utrecht FM 93.1 de Week van de Seventies. Vijf dagen wegdromen met de beste muziek en mooiste herinneringen uit de tijd van de disco, De Dik Voormekaar Show en de soulpijp. Er zijn leuke themaprogramma's en veel interessante gasten. Een week om via de radio, de app of de website van RTV Utrecht van te genieten. Wat je ook aan het doen bent of waar je ook bent je hoeft niets te missen!

"De Week van de Seventies is inmiddels een begrip bij onze luisteraars in de provincie Utrecht en daarbuiten. Met het hele team van Radio M Utrecht kijken we weer uit naar een fantastische week met de mooiste herinneringen en muziek uit de jaren 70." aldus Programmaleider Pieter Vorage.

Maandag tot en met donderdag

Aan Tafel!
Het lunchprogramma Aan Tafel! staat van maandag tot en met donderdag helemaal in het teken van de jaren 70 met reportages en bijzondere gasten. Zo komt Hedy d’Ancona vertellen over de politiek in de jaren ’70 en de oprichting van het feministische maandblad ‘Opzij’ en we gaan het met Laurens Ham hebben over protestliederen uit die tijd. Voormalig hoogleraar aan de Universiteit Utrecht Rimco van der Maar komt langs om meer te vertellen over zijn boek over de Vietnamoorlog 'Welterusten mijnheer de president’. Verslaggever Robert Jan Booij gaat de provincie in en bezoekt onder andere de Vinkeveense plassen. Tot in de jaren 70 werd er turf gewonnen in dat  gebied. Robert Jan gaat op pad met Jos Borger, eigenaar van Jachthaven Borger. Ze bekijken een veenmachine die momenteel bij de jachthaven in Vinkeveen gerestaureerd wordt. En Robert Jan gaat friet bakken bij Eetwinkel Snackcorner in Leerdam. De populariteit van het patatje oorlog in de jaren '70 was immens en daar wil hij alles over te weten.

Seventies Op Verzoek
Jos van Heerden haalt iedere werkdag tussen 14.00 en 17.00 uur herinneringen op uit de jaren 70 met de beste muziek op verzoek.

Super Seventies!
De leukste muzikale verrassingen en vergeten hits uit ons platenarchief met Edwin Meerman. Iedere werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur.

Vrijdag

De Seventies Top 100

Op vrijdag is het tijd voor De Seventies Top 100, samengesteld door de luisteraars van Radio M Utrecht. Stemmen op uw favoriete muziek uit de jaren 70 kan tot en met donderdag 17 juni via rtvutrecht.nl/top100. Alle stemmers maken kans op een mooie verzamel cd met muziek uit de jaren 70. De Seventies Top 100 is op vrijdag 18 juni vanaf 09.00 uur te beluisteren.

Heb je na deze week nog niet genoeg Seventies hits gehoord check dan onze spotify-lijst: Radio M Utrecht 70's Lekker Luister Lijst.


Letters Woordbouwer

De letters van woordbouwer worden tijdens de uitzending van Tijd voor U bekendgemaakt en zijn dan ook op deze pagina te lezen.