RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaap Huibers


Ernstige virale dreigingen, het Chinese coronavirus en ons afweersysteem.


Goedemorgen luisteraars,

Nu dat zeer bedreigende coronavirus uit China wereldwijd om zich heen begint te zieken, vandaag iets over het afweersysteem, dat van  groot belang is om zulke ziekte verwekkers, zo goed als mogelijk is te kunnen weerstaan.

Hoe je het ook wendt of keert, het goed functioneren van ons lichaam en het zo goed mogelijk‘ gewapend’  zijn tegen ziekteverwekkers, valt of staat met de kwaliteit en de capaciteit van ons eigen afweersysteem.

Het afweersysteem zou je kunnen vergelijken met een heel goed getraind en  24-uurs‘stand by’ keurkorps van ‘elite soldaten’, dat alles wat voor jouw lichamelijke gezondheid bedreigend is en soms zelfs levensgevaarlijk kan zijn, direct uitschakelt en om zeep helpt.

Het afweersysteem is een heel complex gebeuren. We weten er misschien wel iets van, maar hoe het allemaal echt in zijn werk gaat en welke invloeden er allemaal op in kunnen spelen….? Er moeten volgens mij nog heel veel ‘draadjes’ ontdekt worden in dat heel ingewikkelde ‘web’, dat afweersysteem wordt genoemd.

Toch kunnen we met de inzichten die er nu zijn, het afweersysteem een beetje helpen en bijdragen om de kwaliteit er van wat op te hogen.

En dat is misschien wel eenvoudiger dan u denkt!!!

In lang vervlogen tijden werd door de toenmalige artsen wel opgemerkt en geschreven: ‘De dood huist in de darmen’. Met zo’n visie en benadering kan een moderne arts helemaal niets meer aanvangen. Maar, zou er misschien toch een kern van waarheid schuilen in die heel oude zienswijze?

Laten we even heel logisch  proberen na te denken.

Om te beginnen: alles wat we eten is in feite, dus concreet en daadwerkelijk ‘niet-lichaams-eigen’ en dus lichaamsvreemd.

Hetgeen we eten moet in de darmen met behulp van enzymen en de darmflora-activiteit, letterlijk ‘omgebouwd’ worden tot bij jou passende, dus lichaams-eigen substanties.

Het voedsel dat we eten vormt in wezen,  dus  altijd een bedreiging voor ons lichaam, als de darmen niet voldoende ‘ombouw-capaciteit’ kunnen realiseren.

En wat gebeurt er nu allemaal in de darmen?

Daar wordt op geniale wijze gewerkt en uitgeplozen, wat echt bij jou past, wat echt van waarde is voor je gezondheid, dus….jawel, ook voor een goed functionerend afweersysteem.

Maar, als je in de supermarkten rondkijkt……., oh, het is allemaal mooi, aantrekkelijk, begeerlijk, maar…jouw darmen zijn met  erg veel van dat moderne ‘lekkers’  niet zo erg gelukkig, omdat de ingrediënten die het bevat, de darmen soms erg veel ‘kopzorgen’ geeft, wat betreft de juiste bewerking en omzetting er van.

En hoe kun je jouw darmen plezieren en zo goed mogelijk op orde houden?

Eigenlijk heel simpel: eet nooit te veel, eet eenvoudig, sober en liefst van puur-natuur-kwaliteit. Dan belast je je darmen zo min mogelijk en zal jouw eigen afweersysteem een klein liedje in je buik gaan zingen, omdat de darmen en dus ook het afweersysteem niet meer overvraagd worden en dus energie en capaciteit overhouden, om, als dat ineens nodig blijkt te zijn, het gevecht aan te kunnen gaan met ernstiger ‘kwade rakkers’, zoals die gemene virussen.

En om ons afweersysteem te stimuleren, te helpen een goede kwaliteit en capaciteit op te bouwen, zijn drie geneeskruiden van waarde gebleken:

Pau d’arco, Astragalis en Uncaria tomentosa. Alle drie als tinctuur verkrijgbaar, en neem dan van iedere tinctuur 2x daags 15  druppels, bij elkaar gedaan in iets water.

Koester je afweersysteem!! Dan  bouw je beslist reserve capaciteit op om ernstiger tijden beter te kunnen doorstaan.

Luisteraars, graag weer tot de volgende week,

Copyright, 09-02-2020, Jaap Huibers.


Eerder verschenen Jaap Huibers:

- Sperziebonen, phaseolamine en diabetes type II.
- Vit.C, ontsmetting, Lepelblad en Mierikswortel
- Moeizaam herstel na corona virus infectie: kortademigheid, vermoeidheid etc.
- Een groente met bijzondere familieleden: andijvie
- De rode biet (kroot): een heel ‘aardse’ lekkernij!
- Heermoes, organisch kiezelzuur, huid, kraakbeen en de ‘lichtjes’ in de ogen…
- Lindebloesemthee, bij koorts, slijmvliesproblemen en ‘drukke’ kindertjes
- Voorzichtig met tuinbonen