RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaap Huibers


‘Als de blaadjes vallen’ , herfst-somberen en geneeskrachtig Goud (Aurum metallicum)


Goedemorgen luisteraars,

Binnenkort gaan de blaadjes weer vallen. De dagen worden korter, de nachten langer en de zon neemt af in kracht en licht-intensiteit.

Voor veel mensen, meer dan bekend is, begint dan die periode van wat we het ‘herfst-somberen’ kunnen noemen. Nee, niet echt depressief in medisch-psychiatrische zin, maar wel wat somberder, wat melancholieker, wat ‘zwaarder’ in gevoelens en gedachten.

Artsen hebben al jaren de neiging om dan maar snel een ‘anti-depressief-pilletje’ voor te schrijven. Ik heb zo mijn twijfels, of dat wel erg zinvol is, want, als je eenmaal met een antidepressivum bent begonnen, is het uiterst moeilijk om daar weer vanaf te komen.

Dus: zou dat herfst-somberen, de zwaarmoedigheid en de neerslachtigheid ook op een andere wijze aangepakt kunnen worden, zeker ook in deze vreselijke, tot bijna depressiviteit neigende ‘corona-ellende’?

Nu ga ik u iets vertellen over een zeer bijzonder en zeer edel metaal, te weten Goud!

In het Latijn heet goud: Aurum metallicum.

Goud is misschien een van de oudste geneesmiddelen die de mensheid heeft aangewend om te kunnen overleven.

In alle, vooral zeer oude culturen, stond Goud hoog in het vaandel. Niet zozeer vanwege de ‘financiële’ waarde er van, maar het ging om iets heel anders.

Alle stoffen in de natuur, zoals mineralen, edelstenen, metalen en planten, bezitten, naast hun chemische kenmerken, ook een ‘energetische’ lading.

De moderne wetenschap is dat helaas uit het oog verloren en richt zich, heel plat en eenzijdig, op de aantoonbare moleculen en atomen.

Waarom werd er dan, als je tal van zeer oude overleveringen goed bestudeerd, zoveel goud gebruikt bij, o.a. de bouw van de ‘heiligdommen’ van die oude culturen?

Ook bij de bouw van de tempel in Jeruzalem, door koning Salomo, werd veel goud gebruikt. Je kunt het in de Bijbel allemaal lezen.

Ja, waarom dat vele goud? Wel, men wist in die heel oude tijden, dat Goud een kracht in zich omdraagt, die kan bemiddelen tussen, de ‘goddelijke’, zeg maar zonnekracht-energieën, en de realisatie daarvan in de mens zelf, levend op aarde.

Waarom werd en wordt er nooit een zilveren of koperen trouwring aan elkaar gegeven bij het huwelijk? Waarschijnlijk, omdat men al lang geleden wist, dat je elkaar iets moet geven dat de hoogste levensenergie vertegenwoordigd.

Goud is door alle eeuwen heen ook medische gebruikt. Het werd gebruikt bij zwaarmoedigheid, in gevallen waarin een mens in ‘diepte van ellende’ verkeerde.

Goud werd zelfs tot kort na de Tweede Wereldoorlog gebruikt als injectie bij ernstige reumapatiënten.

Goud is het metaal bij uitstek,  dat de verduisterde ‘lichtkrachten’ in jouw eigen, diepste wezen, weer van richting kan laten veranderen, zodat het ‘echte’ Licht weer in jouzelf beleefd kan worden.

Goud werd, in al die oude culturen, niet zomaar aangemerkt en geprezen als het metaal van: jawel….de Zon.

Als de nachten langer worden, de dagen donkerder en het leven-gevende Licht  kwijnende is, zodat je in je diepste zelf tot somberheid vervalt, kan Goud veel goeds bieden.

Gebruikt het als Aurum metallicum 4 CH of 5 CH, langdurig, iedere dag, nuchter 3 of 4 korrels opzuigen.

Vele tientallen jaren heb ik er veel patiënten mee kunnen helpen.

Want weet: je ervaart pas dan het echte, ‘ware Licht’, als jij, van binnen, zelf tot “Licht” geworden bent.

En daar kan Goud  dikwijls behulpzaam bij zijn

Luisteraars, graag weer tot de volgende week.

Copyright, 11-10-2020, Jaap Huibers, Amerongen.


Eerder verschenen Jaap Huibers:

- Advent, in verwachting zijn, het afweersysteem en Aurum Metallicum.
- Mierikswortel: stimulans voor gal en spijsvertering
- Vocht vasthouden, niergruis, Peterselie en een smakelijk keukenkruid.
- Tijm (thymus vulgaris), afweersysteem, virussen en de luchtwegen.
- Kun je voedingssupplementen als ‘gezondheids-snoepjes’ gebruiken
- Heerlijke winterkost: Lichtpuntjes in donkere tijden.
- Slecht slapen, haver, hop en zilverlinde.
- ‘Als de blaadjes vallen’ , herfst-somberen en geneeskrachtig Goud (Aurum metallicum)