RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaap Huibers


Advent, in verwachting zijn, het afweersysteem en Aurum Metallicum.


Goedemorgen luisteraars,

Vandaag is het Eerste Adventszondag, het begin van de vier zondagen voor kerst.

In onze hedendaagse, zeer bontgekleurde multiculturele samenleving zal dat begrip Advent voor steeds meer mensen geen betekenis hebben. Advent is immers een oeroude, in het christendom verankerde aangelegenheid.

De viering van advent wordt voor het eerst genoemd in een boek van paus Gregorius van Tours, rond het jaar 750.

In de huizen en kerken groeide de traditie om Advent symbolisch zichtbaar te maken met een adventskrans of advents-kaarsenkandelaar waarop vier kaarsen staan.

Iedere adventzondag wordt er een extra kaars aangestoken, zodat er op de laatste adventzondag, dus net voor kerst, vier kaarsen branden.

Nu zult u zich afvragen: wat heeft advent nu in vredesnaam met geneeskunde, ons lichaam en onze gezondheid te maken?

Ga ik u proberen uit te leggen.

De naam advent komt van het Latijnse woord adventus. Dat betekent: verwachting, dat wat gaat komen, ja, gedurende die adventsperiode zijn we als het ware ‘In verwachting’ van…het komende feest van het Licht,  het Kerstfeest.

De advent periode is ook de meest donkere periode van het jaar. De Zon daalt immers naar zijn laagste stand, die dan op kerst bereikt wordt.

Maar dan….ja, kort na kerst begint de Zon weer te stijgen aan de hemelboog. Dan  neemt de Lichtkracht weer toe!

In de oudheid hechtte men veel waarde aan dit feit. Bij de Romeinen, ten tijde van Keizer Constantijn de Grote, werd die winter-zonnewende het Sol Invictusfeest genoemd. Toen Constantijn zich bekeerde tot het Christendom, rond 313, werd dat oude Sol Invictusfeest als het ware ‘omgetoverd’ tot het Kerstfeest.

Het kerstfeest in altijd gevierd met veel licht, want er kwam, omdat de zon ging stijgen, immers weer ‘licht in de duisternis’. En dat stemde weer overeen met hetgeen Jezus Christus van zichzelf had gezegd: Ik ben het Licht der wereld.

Als we nu even kijken naar de aardse, fysieke mens…

Een mens leeft, biologisch bezien bij de gratie van de Zonlicht-energieën.  Zonder Lichtenergie zou het leven op aarde absoluut onmogelijk zijn.

Als nu die Lichtkracht en energie gedurende de advent periode naar een dieptepunt daalt, dan is het van belang om die tanende lichtkrachten enigszins te ondersteunen.

Een tekort aan Zonne-Lichtkracht energie is namelijk ook van grote invloed op ons afweersysteem, dat dan veel minder actief  functioneert.

Dat blijkt o.a. ook uit het feit dan juist in dat donkerste deel van het jaar, griep, hoest en verkoudheden gretig kunnen toeslaan.

Al vele jaren heb ik mensen in mijn praktijk geadviseerd om gedurende die donkerste weken van het jaar iedere dag homeopathisch verdund goud te gebruiken, met name om de Lichtkrachten in jezelf te activeren en ondersteunen.

Goud is immers al sinds mensenheugenis het stoffelijk symbool voor… de Zon en de Zonnekrachten.

Gebruik het als Aurum Metallicum 5 CH, iedere ochtend, nuchter, 4 korrels opzuigen. Je kunt het zeer langdurig gebruiken!

Goud kan er toe bijdragen, dat er weer Licht in de duisternis ontstaat, juist om dat laatste stukje van het ‘in verwachting’ zijn van de komende kerst en zonnewende goed en waardig te kunnen doormaken.

Zeker ook in deze duistere ‘corona-tijden’, waar veel afweersystemen kennelijk een tekort aan Lichtkracht vertonen en zo’n virus makkelijker kan toeslaan.

Advent: Op weg naar het Licht, de hernieuwde energie, die toch steeds weer vanuit de duisternis verschijnt.

 

Luisteraars, graag weer tot de volgende week.

Copyright, 29-11-2020, Jaap Huibers, Amerongen.

 

 


Eerder verschenen Jaap Huibers:

- Winterhanden en –voeten, doorbloeding, rozemarijn, en meidoornbloemen.
- Kiezen we voor ‘gelukkig’ of ‘zinvol’ als Nieuwjaarswens?
- Oudejaarsavond, jeneverbes, en het reinigen van ‘kwaaie’ restanten!
- Een vreemde Kerst: over Licht, eenzaamheid en Melissethee.
- December-eetgenot, opgeblazen gevoel en Karwij ter ‘ontluchting’.
- Toverhazelaar (Hamamelis), spataderen en vermoeide benen
- Advent, in verwachting zijn, het afweersysteem en Aurum Metallicum.
- Mierikswortel: stimulans voor gal en spijsvertering