RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaap Huibers


Spierverkramping en Magnesium phosphoricum D6.


Goedemorgen luisteraars,

 

Dat we in een heel erg ongewone leefsituatie verkeren, dat is bekend. Daar hoef ik niets over te vertellen. De kranten en de media staan er dagelijks overvol mee.

De overheden, wereldwijd, nemen maatregelen om verdere verspreiding van het rondwarend ellende-virus zo veel mogelijk in te dammen en het vaccinatie bedrijf draait op volle toeren. De concrete resultaten van al deze, op zich redelijk lijkende activiteiten laat echter nog op zich wachten. Dat kennen en weten we nog niet.

Maar intussen….

Ja, intussen gaat het leven wel door en verder.

Zeer veel mensen moeten op dit moment zo veel als mogelijk is thuis werken. Die aparte digitale wereld blijkt dat mogelijk te kunnen maken. Maar ook daar kleven weer addertjes onder het gras. Thuis werken, achter je computer of laptop, kun je aanmerken als een mogelijkheid om ‘directe’ contacten, met name op de werkvloer, met anderen te verminderen, maar….en daar gaat het nu over….als jij thuis werkt met de computer of laptop op je schoot, zit je al snel in een heel andere lichaamshouding dan op het kantoor op je arbo-goedgekeurde-stoel.

En dat kan van betekenis zijn voor het functioneren van je spieren. Ik merk dat zelf ook wel eens.

Nu ben ik niet zo’n ‘digitalist’, maar als ik een half uurtje achter de computer zit, met die wonderlijke muis is mijn rechterhand, dan ervaar ik, dat zo’n muisje een ongezond staartje kan hebben.

Ik verkramp in mijn spieren, mijn bloeddruk stijgt, evenals mijn hartslag en dan moet ik even bij dat scherm weg, even buiten lopen, om mijn spieren in een gewone, bij de mens passende beweging zetten.

Ik kan, godzijdank over die vrijheid beschikken, maar als je vanwege je baan gedwongen bent vele uren achter je computer of laptop te zitten, tja, dat is andere koek.

Nu is er toch weer een heel bijzonder middel dat hier enige hulp kan bieden. We moeten de huidige situatie immers helder, logisch en pragmatisch benaderen.

Wat is van belang voor het goed functioneren van onze spieren?

Dat is het onvolprezen mineraal Magnesium.

Magnesium, evenals calcium, kalium en natrium behoren tot de z.g. basis-stoffen voor onze celstofwisseling.

De laatste drie krijgen we, bij een beetje normaal voedingspatroon wel binnen, maar magnesium…?

Dat is wat moeilijker, omdat magnesium uit de voeding maar heel beperkt wordt opgenomen.

Nu kun je magnesiumpreparaten gaan slikken, zoals magnesiumcitraat of andere magnesiumpillen, maar dat werkt niet steeds afdoende.

Al vele jaren weet ik, uit ervaring in mijn praktijk, dat de homeopathische verdunning van magnesium dikwijls heel effectief werkt bij met name spierkrampen. De beste homeopathische magnesiumverdunning is Magnesium Phosphoricum in de D6 potentie.

Dat, al heel lang bekende middel, kan een grote bijdrage leveren als de spieren, ten gevolge van een ongewone zithouding, verkrampt raken.

Gebruik het 1 á 2 keer daags 4 korrels, dus als Magnesium phosphoricum D6 en al na enkele dagen zult u de ontspannende werking er van in uw spieren ervaren.

Overigens, het bevordert ook een meer ontspannen slaap.

Luisteraars, graag weer tot de volgende week.

Copyright, 14-02-2021, Jaap Huibers, Amerongen.

 

 


Eerder verschenen Jaap Huibers:

- Goudsbloem (Calendula): van grote waarde bij huidproblemen en heerlijk in de keuken.
- Pasen, voorjaar, eitjes en cholesterol
- Artisjok: een culinaire delicatesse en waardevol voor een goede leverwerking.
- De familie Look: geurig en ontroerend.
- BerkenwaterÖreinigend, stimuleert de nieren, een topper voor je haar.
- Angelica (Engelwortel): lente, levenskracht en een gezonde spijsvertering
- Spierverkramping en Magnesium phosphoricum D6.